вівторок, 14 серпня 2012 11:29

"Дочка" НАК "Нафтогаз" зекономила півмільярда гривень на газі

"Дочка" НАК "Нафтогаз" зекономила півмільярда гривень на газі
Фото: utg.ua

За 6 місяців поточного року "Укртрансгаз" заощадив 162 млн куб.м природного газу, вартість якого становить 580 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі компанії.

"Економія природного газу була можлива за рахунок використання електроприводних газоперекачувальних агрегатів (ЕГПА), на їх роботу було витрачено 332 млн грн, економічний ефект від використання сягнув 249 млн грн", - сказано в повідомленні.

Економічний ефект від використання ЕГПА досягається за рахунок використання у виробничому процесі транспортування газу більш дешевої електроенергії вітчизняного виробництва замість дорогого імпортованого блакитного палива.

Нагадаємо, що з метою економії енергетичних ресурсів, Укртрансгаз з 2005 року проводить політику енергозбереження, яка дала можливість зменшити питому витрату енергоресурсів на транспортування 1 тис. куб. м на 100 км з 29,74 кг умовного палива (у 2005 році) до 25,70 кг умовного палива, тобто на 14%.

Крім того на 42% зменшився обсяг розбаланс при транспортуванні природного газу з 1,3 млрд. куб. м (в 2005 році) до 0,8 млрд куб. м (2011 рік).

Як повідомлялося раніше, протягом січня-липня 2012 підприємства Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" заощадили близько 2 млрд грн завдяки економії природного газу в обсязі 570 млн куб.м.

"Укртрансгаз" - дочірня компанія Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Займається поставками природного газу споживачам України, транзитом природного газу через територію України до країн Західної та Центральної Європи, зберіганням природного газу в підземних сховищах, експлуатацією, реконструкцією і сервісним обслуговуванням магістральних газопроводів та об'єктів на них.

Зараз ви читаєте новину «"Дочка" НАК "Нафтогаз" зекономила півмільярда гривень на газі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути