вівторок, 30 серпня 2011 09:34

"Дірку" в Пенсійному фонді хочуть скоротити до 6,5 мільярдів - джерело

"Дірку" в Пенсійному фонді хочуть скоротити до 6,5 мільярдів - джерело

У Міністерстві фінансів сьогодні відбудеться нарада, на якій планують обговорити прогноз дефіциту Пенсійного фонду України (ПФУ) в 2012 році.

За словами джерела в Міністерстві соціальної політики, уряд очікує "значного скорочення" дефіциту в порівнянні з поточним роком - до 6,5 млрд грн, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Пенсійний фонд заживе по коштах".

У 2010 році різниця в доходах і видатках бюджету ПФУ перевищувала 34 млрд грн, в поточному році дефіцит становитиме 17,8 млрд грн.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяв, що вже в 2013 році дефіцит фонду буде ліквідовано. Тому, як зазначило джерело в Мінсоцполітики, плани зниження ставки єдиного соціального внеску вже неактуальні.

"Щоб скоротити ставку, потрібно збільшити дефіцит Пенсійного фонду", - пояснив чиновник.

Федерація роботодавців пропонувала зменшити ОСВ до 25%, а малий і середній бізнес при розробці законопроекту про спрощену систему оподаткування наполягав на необхідності її зниження з 34,7% (ставка ОСВ для фізосіб-"єдиноподатників") до 18,1%.

Вчора на сайті Кабміну також було опубліковано заяву віце-прем'єра-міністра соціальної політики Сергія Тігіпка про відпрацювання можливості зниження ОСВ. Це передбачено планом економічних реформ і обговорює робоча група.

"У нас найвищий в світі рівень соціальних внесків (36,7-49,7% залежно від класу професійного ризику), який гальмує розвиток економіки і приплив інвестицій. Обговорюється можливість зниження ставки на 1,5-2%", - заявив один з учасників робочої групи.

Ці пропозиції, з урахуванням "бруттизації зарплат", будуть оприлюднені через один-два тижні.

Зараз ви читаєте новину «"Дірку" в Пенсійному фонді хочуть скоротити до 6,5 мільярдів - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути