Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2014 16:15

Черга пільговиків на безкоштовні квартири розтягнеться на 40 років

Черга пільговиків на безкоштовні квартири розтягнеться на 40 років
Перед зимовими святами столичні влади вручили пільговикам дев'ять квартир.

Своєї черги четверо дітей-сиріт і п'ять багатодітних сімей чекали як мінімум на 10 років. В наступному році картина в Києві може стати ще гірше.

Як повідомив в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко, сьогодні у квартирній черзі в столиці перебуває 59 360 сімей та одиноких громадян. Серед них 235 дітей-сиріт та 2 547 багатодітних сімей.

"На жаль, ми зараз втратили можливість отримувати квартири для міста від пайової участі (забудовників), але програми, які ми зараз починаємо втілювати в життя теж дають можливість здешевлювати. У нас, напевно, не буде можливості безкоштовних квартир для загальної черги, але будуть працювати програми 30/70, 50/50. Ну і, звичайно, ми будемо намагатися передбачати безкоштовне житло для дітей-сиріт. Все це зараз закладається в бюджет", - додав він.

Тонкі натяки чиновника на убогий бюджет для пільгового житла відкрито підтвердив колишній глава КМДА, а нині голова Асоціації виробників будівельних матеріалів Іван Салій.

"Темпи будівництва у столиці впали на 19%, при тому що по всій країні на 15%. Це критичні показники, такого ніколи не було. Київ завжди задавав темп, а тепер залишився в задніх рядах", - пояснив він. Салій також зазначив, що забудовники намагаються максимально здешевити існуючі проекти, використовуючи неякісні матеріали.

За інформацією Департаменту житлового будівництва та житлового забезпечення, усього останні три роки багатодітним сім'ям і дітям-сиротам була надана 71 квартира. Нескладні підрахунки показують, що нинішня чергу розтягнеться ще як мінімум на 40 років.
Зараз ви читаєте новину «Черга пільговиків на безкоштовні квартири розтягнеться на 40 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути