середа, 28 грудня 2011 10:09

Бензин в Україну імпортуватимуть без мита

Бензин в Україну імпортуватимуть без мита

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) припинила спеціальне розслідування щодо імпорту в країну окремих видів нафтопродуктів незалежно від країни походження без застосування спеціальних заходів.

Як зазначено в офіційному повідомленні в газеті "Урядовий кур'єр", таке рішення комісія прийняла 22 грудня. Воно набуває чинності з дня опублікування.

"Національні інтереси не вимагають застосування до такого імпорту спеціальних заходів", - наголошується в рішенні МКМТ.

На її думку, в період розслідування (2007-2010 роки) імпорт в Україну нафтопродуктів не здійснювався в таких обсягах ир на таких умовах, які б завдавали або загрожували нанесенням значної шкоди національному товаровиробнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США хочуть підвищити стелю державного боргу ще на $1,2 трильйона

Нагадаємо, спецрозслідування щодо імпорту в країну окремих видів нафтопродуктів незалежно від країни походження Україна розпочала наприкінці січня 2011 року. При цьому Міненерговугілля заявляло про підтримку ініціативи по введенню мит на бензини 130 євро/тонна, на дизпаливо - 80 євро/тонна.

МКМТ 6 вересня 2011 провела слухання в рамках спецрозслідування щодо імпорту окремих видів нафтопродуктів. Пізніше Україна продовжила спецрозслідування щодо імпорту окремих видів нафтопродуктів у країну на 60 днів (до 21 грудня).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні долар подорожчав на 1 копійку, курс євро набрав 2 копійки

З боку учасників ринку введення мит підтримували українські НПЗ, які заявляють, що отримують сировину значно дорожче, ніж НПЗ країн Митного союзу, зокрема, Білорусі. Проти мит виступали великі мережі АЗС, що переважно імпортують паливо. Вони вважають, що мита монополізують ринок нафтопродуктів.

Зараз ви читаєте новину «Бензин в Україну імпортуватимуть без мита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути