пʼятниця, 07 червня 2013 10:42

Apple пообіцяла обміняти "заборонені" iPhone на нові

Apple пообіцяла обміняти "заборонені" iPhone на нові
Покупець зможе отримати iPhone 5, здавши старий смартфон і доплативши деяку суму. Фото: extremetech.com

Компанія Apple запустить цього місяця програму обміну (трейд-ін) старих моделей її смартфонів, включаючи модель 4s, на нові iPhone 5, повідомляє агентство Bloomberg.

Покупець зможе отримати iPhone 5, здавши старий смартфон і доплативши деяку суму. Компанія Apple і стільникові оператори планують реалізувати отримані по обміну попередні моделі iPhone за межами США. Організацією процесу трейд-ін буде займатися компанія Brightstar, дистрибутор мобільних телефонів. Скуплені моделі iPhone 4 і 4S планується продати на ринках, що розвиваються як відновлені.

"Такий підхід допоможе продати більше смартфонів Apple, тому що вони будуть більш доступні для користувачів", - вважає Роджер Ентнера (Roger Entner), аналітик компанії Recon Analytics.

Нагадаємо, компанія Samsung виграла патентний суд, і торгова комісія США наказала заборонити імпорт деяких старих моделей Apple в США, включаючи iPhone 4. Так як вся техніка американської компанії виробляється в Китаї, така заборона буде означати припинення продажів потрапили під рішення суду моделей. Таким чином, введення операції трейд-ін може бути ходом у відповідь Apple, що виводить з обігу старі моделі.

На даний момент програма трейд-ін діє у американського стільникового оператора AT&T, який платить по 200 доларів за справні iPhone 4 і 4S, що дозволить деяким користувачам безкоштовно отримати молодшу модель iPhone 5. Згідно з прогнозом інвестиційної компанії Ganot, цього року частка користувачів, які скористалися програмою трейд-ін, може скласти 20% порівняно з 11% в 2011.

Apple продала за другий квартал поточного фінансового року (завершився 30 березня 2013) 37,4 млн смартфонів iPhone, що на 7% більше ніж за аналогічний період роком раніше.

Зараз ви читаєте новину «Apple пообіцяла обміняти "заборонені" iPhone на нові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути