субота, 08 лютого 2014 14:48

"В Україні зараз песимістичний стан із відкриттям бізнесу" - експерт

"В Україні зараз песимістичний стан із відкриттям бізнесу" - експерт
Мирослав Табахарнюк Фото: economics.lb.ua

У січні 2014 року в Україні було зареєстровано понад 13 тисяч суб'єктів бізнесу. Це понад 3 тисячі юридичних осіб та майже 10 тисяч фізичних осіб-підприємців, повідомляє прес-служба Державної реєстраційної служби України.

Найбільше підприємців зареєструвалося у сфері торгівлі — майже тисяча юридичних осіб та більше 4,8 тисяч фізичних осіб. Друга за популярністю сфера — ІТ-технології та комп'ютерний бізнес. На третьому місці — транспортна сфера.

"Торгівля стоїть на першому місці тому, що це найпростіше з точки зору оформлення необхідної документації для реєстрації. В ІТ-сфері є певні додаткові пільги, тому реєстраційно кількість підприємств зростає. Проте ця картина виглядає так лише статистично, насправді тенденцій щодо інтенсивного розвитку певних галузей наразі немає. В Україні зараз — песимістичний стан із відкриттям бізнесу", - прокоментував Gazeta.ua віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Мирослав Табахарнюк.

"Є певні "модні" галузі. Наприклад, до 2013 року популярною була сфера сільського господарства, але вона стала менш рентабельною. Сьогодні ж всі очікують розв'язання суспільно-політичної ситуації", - додав він.

Минулого року Укрдержреєстр здійснив близько 9,3 мільйони реєстраційних дій, з яких 4,8 мільйонів – у сфері реєстрації нерухомості, 3 мільйони – у сфері реєстрації бізнесу, 1,5 мільйон – актів цивільного стану, 17 тисяч – реєстрація об'єднань громадян, друкованих ЗМІ та інформаційних агентств.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні зараз песимістичний стан із відкриттям бізнесу" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути