Ексклюзиви
середа, 29 червня 2011 16:07

Французи шукають 10 мільйонів євро на зерносховище в Україні

Французи шукають 10 мільйонів євро на зерносховище в Україні

Французька компанія AgroGeneration сьогодні розпочала публічне розміщення акцій. Планує виручити 10 млн євро на фінансування будівництва зерносховища в Україні та для виходу на земельний ринок Аргентини.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Згідно із заявою, компанія пропонує майже 4,9 млн нових акцій за 2,05 євро кожна. Таким чином, акції пропонуються зі знижкою в 8,1% до середньої ціни за останній місяць.

AgroGeneration заявила, що планує побудувати або придбати в Україні два зерносховища ємністю в 76 тис. т зерна до 2013 року. На думку компанії, це допоможе вирішити логістичну проблему в країні і дозволить бути менш залежною від великих зернотрейдерів.

"У 2011 році ми продовжуватимемо втілювати наші амбітні плани з розвитку в Україні. Ми вже висадили культури на близько 48 тис. га, що на 20% більше, ніж у 2010 році. Ми очікуємо подальшого підвищення ефективності нашої роботи у зв'язку з високими цінами. Паралельно з цим, ми шукаємо нові варіанти фермерських господарств для придбання, відповідно до нашої мети з контролю 100 тис. га землі в Україні до кінця 2012 року. Придбання будуть фінансуватися за рахунок кредитних коштів та очікуваного зростання в нашому cash flow", - наголошено в прес-релізі.

Нині AgroGeneration контролює в Україні 6 фермерських господарств, і підписала меморандум про покупку ще трьох загальною площею 25 тис. га.

Також компанії планує розробляти нові виробничі площі в Аргентині.

Зараз ви читаєте новину «Французи шукають 10 мільйонів євро на зерносховище в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути