четвер, 19 травня 2011 14:42

На Івано-Франківщині владу не допустили до родовища газових сланців

На Івано-Франківщині владу не допустили до родовища газових сланців

Депутатські комісії з питань екології обласних рад Івано-Франківщини, Львівщини та Тернопільщини вирішили не поспішати з наданням Міністерству екології та природних ресурсів дозволу на користування родовищем газових сланців "Олеська", що на території цих областей.

Така рекомендація стала головним підсумком спільного засідання постійних депутатських комісій трьох обласних рад, яке відбулося 18 травня на Івано-Франківщині.

Депутати мотивують свою позицію тим, що видобування сланцевих газів на території України є недостатньо вивчене, а місцеві громади практично усунуті від надання погоджень на розробку родовищ і прийняття рішень з цього приводу.

"Ми хочемо отримати вичерпну відповідь, які економічні вигоди будемо мати, але і які можливі екологічні ризики при цьому будемо мати і яка технологія буде застосовуватися. Поки ми такої відповіді не отримаємо, депутати, які представляють всю громаду і які відчувають ризики, своєї згоди дати не можуть", – сказав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

"Депутати хочуть, щоб економічні, політичні, екологічні інтереси місцевої громади були враховані, щоб до бюджету місцевих громад надходили гарантовані, а не віртуальні кошти", – наголосив він.

Міністерство екології та природних ресурсів напередодні звернулося до трьох західних обласних рад із проханням дати погодження на користування родовищем "Олеська".

Цю площу залягання сланців вважають перспективнішою з погляду геологічної розвідки, ніж потенційні поклади у Дніпровсько-Донецькій западині.

Зараз ви читаєте новину «На Івано-Франківщині владу не допустили до родовища газових сланців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути