середа, 16 липня 2008 15:53
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Одна команда

 

Кілька днів тому я став свідком ідіотської ситуації. На залізничному переїзді в нашому селі семафори довго горіли червоним. Було настільки спекотно, що від сонця аж млоїло. Я прилаштувався до черги з кільканадцяти машин і смиренно чекав. Аж раптом із такої ж довгої, тільки зустрічної, вервечки вирвався помаранчевий "шевроле".

І, звісно ж, попер через колію. Від палючого сонця він усім нам, либонь, здавався звичним фактом життя: комусь із наших людей завжди треба першим.

От він мчить — безкарна сонячна куля, і я встигаю помітити масне обличчя опасистого чоловічка, десь за 50. А одразу за ним, на білій "дев"ятці" — воїни апокаліпсису із синіми номерами. Азарт мисливця, вогонь в очах, пристрасть. Як же ж: проїхав на червоне… не зупинився на вимогу… Той, що на місці водія, матюкається так голосно, що аж пітніють шибки. Той, що справа — хтиво поляскує смугастою палицею по руці. Вони женуться за ним і, напевно, наздоженуть. А той, на "шевроле", навіть не підозрює, що його чекає неприємна історія…

Матюкається так голосно, що аж пітніють шибки

Таких ідіотських ситуацій щогодини в нашій країні відбуваються сотні. Подумав тоді про розвиток сюжету, де на місце водія "шевроле" ставлю себе. От він, щасливчик, відривається від них і зникає в хащах. А вони й не встигають номер записати!... От його наздоганяють і спочатку забирають права, а потім обдирають, як липку. Або садять до себе в машину і розігрують поганого-доброго міліціонера.

— Що це від вас спиртним пахне? — питає поганий.

— Та ні, це ж ви, навєрно, лікарства пили? — підігрує добрий…

Існує ще один варіант. І мені він чомусь видається найменш приємним. Просто всі вони грають в одній команді. Просто разом їдуть, наприклад, на пиво. 

Зараз ви читаєте новину «Одна команда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути