Ексклюзиви
середа, 13 січня 2016 18:44

Вчені пояснили, чому красиві дівчата краще вчаться

У гарних дівчат більше шансів отримати високий бал, ніж у тих, кого природа не наділила видатними зовнішніми даними. Це показало нове дослідження, в якому пояснилося чому так відбувається.

 

Стереотип про те, що красивим студенткам легше отримати високий бал, міцно укорінився в таких країнах пострадянського простору, як Росія і Україна. Втім на цей феномен звернули увагу й дослідники з США, які представили свої висновки на зборах Американської економічної асоціації. На їхню думку, яскрава зовнішність і високі оцінки дійсно взаємопов'язані.

Соціологи отримали фото 6777 студенток, які навчалися у вищих навчальних закладах з 2006 по 2011 роки. Потім спеціально відібрана група добровольців оцінила жіночу красу за десятибальною шкалою. З'ясувалося, що дівчата, які отримали найвищий бал у добровольців, також мають найкращі показники в плані навчання. В той же час не дуже симпатичні дівчата не могли похвалитися хорошими результатами.

У вчених з'явилося кілька пояснень цьому феномену. Наприклад, викладачі могли приділяти привабливим студенткам більше уваги. Отже, останні отримували більше знань і потім могли гідно скласти іспити. Крім цього, чоловіча частина викладацького складу могла бути і більш лояльною до симпатичних студенток і ставити їм високий бал просто "за гарні очі". Нарешті, ще одна версія стосувалася того, що привабливі дівчата більш вимогливі не тільки до своєї зовнішності, але і до підготовки до занять.

Остання версія, здавалося б, могла цей феномен добре пояснити, але висновки дослідження цьому суперечать. З'ясувалося, що симпатичні дівчата отримують більш низькі бали на онлайн-курсах у порівнянні з мегш привабливими ученицями. Іншими словами, мова може йти саме про суб'єктивне ставлення чоловіків-викладачів до своїх студенток. Цікаво і те, що у випадку з красивими юнаками подібну тенденцію виявити не вдалося. А ось на роботі, за словами вчених, можна бачити схожу ситуацію, коли начальники більш прихильні до красивих співробітниць.

Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили, чому красиві дівчата краще вчаться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути