вівторок, 26 березня 2013 10:00

Вагітним не можна хворіти краснухою

Вагітним не можна хворіти краснухою
Фото: stat-mamoi.blogspot.com

- Довго з чоловіком вирішувати, чи робити дитині щеплення. За порадою звернулися до лікаря з "Центру сімейної медицини". Знаю, там працюють хороші спеціалісти, зокрема педіатри, - розповідає Ірина Куліш, мати 12-місячного Максима, з міста Кам'янець-Подільський.

- Лікар уважно оглянув дитину, подивився аналізи й запевнив, що можна проводити щеплення. Розповів про наслідки вірусних захворювань, - каже жінка.

Віруси - дрібні збудники численних інфекційних захворювань людини. Вірусні хвороби легко передаються від хворих здоровим і швидко поширюються. Часто призводять до хронічних захворювань.

При поліомієліті вражається сіра речовина центральної нервової системи. У дитини відмовляють ноги, порушується координація рухів. Поліомієліт - смертельна недуга.

Сказ - інфекційне захворювання, що передається людині від хворої тварини. Одна з основних ознак - водобоязнь, у хворого утруднене ковтання рідини. При спробі пиття воду розвиваються судоми.

Краснуха характеризується підвищенням температури, слабо вираженими катаральними явищами, збільшенням і хворобливістю потиличних лімфатичних вузлів, появою висипань на шкірі. Хворіють люди різного віку, але частіше діти від 2 до 10 років.

Захворювання краснухою вагітних жінок, навіть у безсимптомній формі, загрожує внутрішньоутробним зараженням плоду й часто стає причиною важких вроджених вад розвитку дітей.

Кір - надзвичайно заразна недуга. Характеризується підвищенням температури, кашлем, нежиттю, охриплістю голосу, запаленням слизових оболонок очей, порожнини рота й появою висипань на шкірі.

При паротиті вражаються переважно слинні залози, підшлункова, яєчка. Може стати причиною чоловічого безпліддя та ускладнень. Імунітет після одноразової вакцинації, як правило, на все життя.

Гепатит - це запалення тканини печінки з різних причин. Його форма може бути гострою чи хронічною. Гостру викликають, як правило, віруси чи сильні отрути. При цьому стан хворого швидко погіршується, підвищується температура, з'являються болі в правому підребер'ї, сеча стає темно-жовтою, а кал світлішає.

- Проводити вакцинацію згідно з календарем - безперечно потрібно. Адже це захист організму від інфекційних захворювань, епідемій і від різних ускладнень після перенесених хвороб, - говорить керівник центру сімейної медицини Оксана Григоренко. - Наприклад: важкі ускладнення можуть дати і краснуха, і кір, і скарлатина, не кажучи вже про дифтерію і правець, наслідки перенесення яких можуть призвести до летального кінця. Тому потрібно робити щеплення дітям. Індивідуальність при вакцинації має бути на першому місці. Лікарю необхідно провести обстеження пацієнта, зібрати детальний анамнез, зробити дослідження на гельмінти, клінічний аналіз крові, аналіз крові на цукор — і, відповідно до отриманих результатів, вирішувати, чи потрібно дитині робити імунограму. Якщо Ваш малюк часто хворіє, то безперечно вона потрібна.

"Центр сімейної медицини":

м. Кам'янець-Подільський, вул. Драгоманова, 14а.

Тел.: (03849) 3-10-98, 3-99-69, (098) 812-6348.

Електронна адреса: [email protected].

Більше про Центр сімейної медицини можна прочитати за адресою: www.centrmed.com

Зараз ви читаєте новину «Вагітним не можна хворіти краснухою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути