середа, 24 жовтня 2012 13:08

У басейні можна підхопити гепатит

У басейні можна підхопити гепатит
Щоб не заразитися гепатитом, лікарі радить ходити у басейн закритого типу ФОТО: yak-prosto.com

39-річна Людмила Проляк, терапевт зі столичного лікувально-оздоровчого центру каже, у басейні можна підхопити деякі недуги. Найчастіше - грибок.

- Від нього шкіра на ногах червоніє, свербить. Згодом нігті грубішають, лущаться. Щоб не підхопити грибок в басейні, добре брати із собою фен, щоб в душі потім сушити ним ноги. Бо грибок чутливий до високих температур. По підлозі басейну краще ввесь час ходити у тапках.

Каже, інструктори в басейнах часто носять із собою на роботу гелі для інтимної гігієни, користуються ним після плавання, щоб не заразитися інфекцією статевих органів.

- Був випадок, коли 17-річна незаймана дівчина підхопила в басейні вагінальну інфекцію. Лікувалася антибіотиками два тижні. У басейні хотіла навчитися плавати, та каже, після тієї недуги до водойм тепер і на сто метрів не підходить. Але такі випадки трапляються дуже рідко. Багато хто боїться підхопити в басейні "побутовий сифіліс", але таке майже неможливо. Хіба що коли будете займатися у басейні сексом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У басейні можна заразитися грибком

А ще у воді можна підхопити гепатит А. Щоб не заразитися, радить ходити у басейн закритого типу, де мало людей.

- Переконайтеся, що басейн регулярно чистять, що там добре протікає вода. Бо в рідині вірус гепатиту практично не гине, чекає на свою "жертву". Треба слідкувати, щоб вода із басейну не потрапляла у рот. Гепатит викликає нудоту, високу температуру, висипання на тілі і сильний біль у печінці.

Адміністрації басейнів вимагають від клієнтів лікарняні довідки. Така коштує зазвичай 60-100 гривень. Людмила радить оформлювати її в спеціалізованих медичних центрах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При артрозі корисно плавати

- Ці установи існують саме для того, щоб клієнти не витрачали багато часу, стоячи в чергах до лікарів. Бо в державних поліклініках часто призначають процедури, які ніякого відношення до довідок не мають. От і доводиться людям по два-три дні витрачати на обстеження. Змушують робити рентген легень, інколи навіть біохімію крові, кардіограму. Такі аналізи призначають, якщо пацієнт довго не з'являвся у поліклініці. Тому краще регулярно обстежуватися не для басейну, а для себе. Тоді й лікарів пройдете швидше, якщо вже матимете готові аналізи.

Зазвичай треба пройти огляд у терапевта і дерматолога. Якщо лікарі помітили будь-які висипання на шкірі, направляють на аналіз крові, перевіряють на венеричні захворювання.

- Коли лікарі запідозрили недугу, думати треба вже не про басейн, а про здоров'я. Тоді не треба жаліти витраченого на огляди часу.

Зараз ви читаєте новину «У басейні можна підхопити гепатит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути