вівторок, 23 жовтня 2012 12:08

У моді мінімалізм, світлі кольори та об'ємний одяг
10

З колекції Юлії Айсіної
Фото: Фото: fashionweek.ua
З колекції Сергія Смоліна
З колекції Людмили Кисленко

14 жовтня у Києві завершився Український тиждень моди. Кореспондент Gazeta.ua поцікавився у Данила Грачова, фешн-експерта та телеведучого програми "Богиня шопінгу", модні тенденції на весну – літо 2013 року від українських дизайнерів.

У що має бути вдягнута модниця наступної весни та літа?

Багато світових дизайнерів пропонують мінімалізм, наприклад - це ми побачили у "Діор". Наші дизайнери також притримуються мінімалізму. У моді простота, архітектурність та лаконічність крою. Одяг має бути конструктивним, спокійним та важким у крої і декорі. Наприклад, у колекції Лілії Літковської зі шкіри вирізали горох. Здавалося б у цьому принті немає нічого грандіозного, проте це дуже актуально.

Які кольори будуть актуальними?

Мені здається, що судячи з того що головна тенденція мінімалізм, то колірна гамма вона не така вже яскрава і строката. Безумовно, у моді будуть світлі відтінки. Одяг світлих відтінків виглядає сучасно і модно. Це нам показали у своїх колекціях багато українські дизайнерів. У Лілії Пустовіт колекція спокійна, але при цьому були спалахи яскраво — рожевого кольору. Також яскраві кольори ми бачили у Юлії Айсіної.

Більшість українських дизайнерів у своїх колекціях не пропонують носити аксесуари. Чи варто від них відмовитись?

Я не прихильник того, щоб відмовлятися від прикрас. Прикраси повинні бути, тим більше влітку. Це настрій сезону. Багато дизайнерів відмовляються від прикрас у своїх колекціях, тому що це, в першу чергу, дорого. Одна справа видумати, інша — втілити у життя. Багато українських дизайнерів, як наприклад Андре Тан, навіть взуття беруть просто у звичайному мас маркеті. Я не можу сказати, що наші дизайнери на тижні моди пропонували якісь серйозні аксесуари. Проте у Літковської були дуже круті, у стилі колекції, клатчі та взуття.

Чи можна сказати, що актуальними залишається вільний у крої одяг?

Варто міксувати приталений і об'ємний, безрозмірний одяг. Не завжди добре виглядає оверсайз штани і оверсайз верх. Буває добре виглядає оверсайз верх і приталена спідниця олівець. Костюм з широкими брюками і піджаком теж може добре виглядати. Зараз мода універсальна, тому вона і пропонує масу варіацій. Потрібно розуміти, що наші українські дизайнери, на жаль, не роблять трендів. Це не їх функція, вони роблять все для тих клієнтів, які сидять на тижні моди у них в першому ряду. Якщо вони знають, що їх клієнтам подобаються корсети, то вони їх і будуть шити.

 

Зараз ви читаєте новину «У моді мінімалізм, світлі кольори та об'ємний одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути