четвер, 18 грудня 2014 19:29

ТОП-7 найабсурдніших дієт в історії

ТОП-7 найабсурдніших дієт в історії

Що тільки не роблять жінки, щоб розпрощатися з ненависними кілограмами. У своєму бажанні стати стрункішими вони нерідко доходять до абсурду і згодні дотримуватися будь-якої безглуздої і нездорової дієти.

Представляємо вам ТОП-7 найбільш дурних дієт в історії

Дієта "Спляча красуня"

Вважається, що одним з прихильників цієї дієти був Елвіс Преслі. Ідея її проста - чим більше спиш, тим менше їж і більше калорій втрачаєш. А значить, худнеш уві сні.

Флетчеризм

Не званих обідах у будинку американця Хораса Флетчера, мабуть, було не дуже весело, і він в кінці 19-го століття почав просувати техніку, звану флетчеризмом. Згідно з нею, кожен шматок їжі слід прожовувати не менше 32 разів, або до тих пір, поки їжа не перетвориться в рідку форму. Флетчер вважав, що його метод може допомогти людям скинути зайву вагу і уникнути хвороб.

По суті, це приховане голодування, адже на пережовування кожного шматочка їжі потрібно витратити не менше 10-15 хвилин.

Дієта на капустяному супі

У 1950-х роках люди, що прагнули скинути зайву вагу, дійшли до того, що взяли цю не дуже апетитну страву за основу для схуднення.

Дієта Байрона

Вікторіанський поет і серцеїд лорд Байрон відчайдушно намагався виглядати по-модному худим і блідим, що більшу частину життя просидів на дивних дієтах. Він зволожував улюблені продукти оцтом, щоб викликати блювання або діарею, втрачаючи таким чином вагу.

Лорд Байрон домігся худорлявості, і важив всього 62 кг (як кажуть, зріст його був не вище 173 см). Ну а оскільки він був світською людиною і користувався великим авторитетом, незабаром жінки стали наслідувати йому.

Очисна дієта зірок

Улюблений детокс-режим таких знаменитостей, як Бейонсе, включає в себе відмову від їжі протягом коротких періодів, а замість - споживання лимонного соку з водою, заправленого кленовим сиропом і кайенским перцем. І в якості різноманітності при цій монотонності - проносне перед сном.

Сигаретна дієта

Сьогодні всім відомо, що куріння завдає непоправної шкоди здоров'ю, але в першій половині 20-го століття виробники сигарет рекламували свої товари, як корисні для здоров'я. Кілька компаній навіть заявили, що їх цигарки можуть допомогти схуднути.

Грейпфрутова дієта

Популярна з 1930 років, грейпфрутова дієта полягає в тому, що слід споживати їжу з високим вмістом жиру і білка (м'яса, а не вуглеводів) разом з грейпфрутами, які чудесним чином здатні спалювати жир.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-7 найабсурдніших дієт в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути