четвер, 03 листопада 2016 13:41

ТОП-5 домашніх рецептів для здорових нігтів

ТОП-5 домашніх рецептів для здорових нігтів

Восени нестача вітамінів дається взнаки — нігті стають слабкими та ламаються. Вирішити проблему допоможуть масаж та масляні процедури.

Масаж рук. Процедура посилює кровообіг та покращує харчування нігтьових пластин. Робити краще з використанням будь-якої рослинної олії. Рухи - колоподібні з натиском. Опрацьовуйте кожен палець від кінчика до основи. Долоню - від основи пальця до зап'ястя.

Олійна ванночка. Для приготування потрібно півсклянки оливкової олії підігріти до комфортної температури. Змішати з половиною склянки яблучного оцту. Тримайте кінчики пальців в суміші 10-15 хвилин. Промокніть шкіру та нігті паперовою серветкою та насухо витріть.

Зазначимо, фахівці не радять зловживати популярними сольовими ваннами - при частому використанні вони можуть послабити пластину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Темні кольори та металеві відблиски - фахівець розповіла про тренди манікюру восени

Ванночка з вітаміном А. Особливо ефективна, якщо нігті слабкі. Підігрійте до комфортної температури чверть склянки рослинної олії. Додайте 5-6 крапель вітаміну А. Потримайте кінчики пальців в масі 20-30 хвилин. Робіть процедуру один-два рази на тиждень.

Мінеральне запечатування. Розмочіть трохи морської солі. Акуратно потріть нею нігтьові пластини, використовуючи м'яку замшу. Струсіть залишки солі з нігтів. У мисці розтопіть трохи бджолиного воску. Додайте пару крапель олії виноградних кісточок та примули вечірньої. Шматочком замші втирайте суміш в нігтьові пластини. Відполіруйте їх м'якою пилою. Процедуру робіть раз на два тижні.

Медово-кокосове обгортання. Візьміть чайну ложку рідкого меду, кокосової олії та олії какао. Рясно змастіть руки та нігті масою. Надіньте поліетиленові та бавовняні рукавички на ніч.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-5 домашніх рецептів для здорових нігтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути