Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2013 12:45

Сальса покращує емоційний стан людини

Сальса покращує емоційний стан людини
Фото: pressroom.pgharts.org

"Після усіх зимових свят більшість людей не можуть увійти у нормальний робочий ритм. Мені допомогла сальса", - розповідає Сергій Антонів, 27-річний офісний працівник.

"Відчуття того, що свята уже закінчились, відпочити від застіль так і не вдалось, і ти вже мусиш сидіти за робочим столом, викликає сум. Увійти в роботу досить складно, та й не дуже хочеться. Варто тоді знайти собі таку розвагу, яка підійматиме настрій після робочого дня та триматиме у тонусі", - розповідає чоловік.

Сергій займається кубинськими танцями три місяці. За його словами, раніше робота та домашні справи займали увесь його час. Все було добре, але чогось таки бракувало.

"Як пішов на сальсу, одразу почав усміхатися. Шалений ритм, постійна зміна партнерок, рух та заводна кубинська музика змушує серце битись частіше. Не знаю, як жив до цього, але тепер ні на що не зміню таке життя. Стало веселіше, енергії побільшало. Тепер постійно, навіть вдома, коли чую якусь музику, хочеться танцювати", - розповідає хлопець.

Є різна види сальси. Кубинська національна називається "Salsa Casino". Її танцюють кругами. Зараз популярності набула "Salsa Los Angeles style". Її називають ще лінійною. Salsa LA дещо різкіша, пристрасніша та відвертіша.

"Я почав ходити на касіну – кубинську. Подумав, перш, ніж взятись до нового стилю, треба освоїти основу. Танець зародився на Кубі. Як навчусь добре її танцювати, тоді, можливо, піду на сучасну", - пояснює Сергій.

За словами танцюриста, заняття триває півтори години. Перших півгодини займає розминка. Найбільшу увагу приділяють рукам, плечам, грудній клітці та бедрам.

"Є два тренера – жінка і чоловік. Жінки інтенсивніше мають рухати всіма частинами тіла. Чоловікам важливіше правильно навчитись водити партнерку у парі. У сальсі усе залежить від партнера. Як поведе, так і затанцюють. Партнерка за імпульсами чоловічих плечей та рук має розуміти, який елемент виконувати. Під ноги дивитись не можна, тільки прямо", - каже хлопець.

Він також зауважує, що у Львові в усіх Сальса-клубах дівчат більше, ніж хлопців. Тому чоловікам партнерка знайдеться завжди, а от жінкам, перш ніж записатись на сальсу, варто підібрати собі партнера – йти з хлопцем чи братом. Також він додає, що зараз популярними стали сальса вечірки. Зокрема, у Львові кожен тиждень організовують вечірки для танцюристів у різних клубах. Тому, підняти настрій можна не тільки у день занять, а й на вихідних.

"Як на мене, життя – це рух. А рухи під латиноамериканську музику завжди драйвові, позитивні, емоційно насичені та веселі. На роботі мене не впізнають. Раніше, зізнаюсь, називали "комп'ютерним черв'яком", а тепер я їх вважаю такими", - сміється Сергій.

 

Зараз ви читаєте новину «Сальса покращує емоційний стан людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути