пʼятниця, 29 березня 2013 15:52

Під час середземноморської дієти п'ють червоне вино

Під час середземноморської дієти п'ють червоне вино
Фото: nutriciologia.ru

За минулий рік українці з'їли понад 16 тонн оливок і маслин. Це говорить про те, що вони вже оцінили переваги цього продукту, - розповіли у Федерації виробників оливок та маслин Іспанії.

"Зараз найбільший експортер оливок — Іспанія. Навколо вирощування оливок в цій країні - безліч традицій. Аби не пошкодити плоди, їх завжди збирають вручну. Закінчення сезону Іспанці святкують з розмахом. Так, у місті Баена у листопаді проводять Дні оливок і оливкової олії. Свято проходить гучно — з виставками, дегустаціями та конкурсами", - кажуть експерти.

"Столові оливки легко засвоюються. Мають менше жирів, аніж інші "перекуси" чіпсами і горішками, - коментує столичний дієтолог Лариса Чопенко, - До прикладу, 100 грамів оливок містять 150 калорій, а у чіпсах їх — 550, у горіхах — 600. Оливки містять також олеїнові кислоти, які сприяють роботі серцево-судинної системи. Вони — джерело вітаміну Е, природного антиоксиданту, який береже молодість клітин організму. Завдяки вмісту клітковини оливки покращують травлення. Будучи здоровим універсальним інгредієнтом, оливки можуть доповнити будь-яку страву".

"Оливки - гарний варіант для тих, хто дотримується Середземноморської дієти. Таке харчування не дає кардинального схуднення у короткі строки. Воно гарне тим, що оздоровлює організм, покращує обмін речовин, знижує ризик серцевих недуг, раку і бореться з холестерином. Тому жителі Середземномор'я мають міцніше здоров'я, порівняно з іншими європейцями".

Основа такого харчування — оливкова олія, страви з морської риби, червоне вино і, звісно, оливки. Харчуватись необхідно 5 разів на день. Основні жири отримують не зі смажених страв, а з оливкової олії. Цукор треба замінити медом.

"Кладіть у страви менше солі, але більше трав'яних спецій. Варто випивати не менше 6 склянок води на добу. Цікаво, що під час одного з основних прийомів їжі дозволяється випити склянку сухого червоного вина. Щодня треба з'їдати хліб з висівками, кашу з різних круп, окрім манної. Але найбільше треба споживати фруктів та овочів. Вони мають становити 60% денного раціону. У салати варто класти трави та спеції, також - оливки. Найкраще брати іспанські. Такі — найбільш соковиті й смачні".

Зараз ви читаєте новину «Під час середземноморської дієти п'ють червоне вино ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути