понеділок, 30 квітня 2012 10:22

Помідори та червоне вино уповільнюють старіння

Автор: фото: sunny7.com.ua
  Помідори черрі чи звичайні - прекрасна профілактика онкозахворювань.
Помідори черрі чи звичайні - прекрасна профілактика онкозахворювань.

Мені з кожним роком все важче підтримувати гарну фізичну форму. При зрості 1.67 сантиметрів. моя вага 64 кілограми. Як для 42-річної це добре — каже львів'янка Світлана Оставець. Змолоду займаюся спортом, бігаю зранку. Два рази на тиждень в басейн ходжу, але тіло втрачає пружність, шкіра стає сухою і починає трохи відвисати. І втомлююся набагато швидше, ніж зазвичай. Може, якось харчування змінити, щоб краще виглядати? - запитує жінка

"Після 40 років організм людини зазнає змін — починається невідворотний процес старіння — пояснює головний дієтолог Львівщини Зоряна Завада. - У жінок сповільнюється обмін речовин, тому їм потрібно різноманітне і якісне харчування, але в помірних кількостях. Зранку бажано снідати фруктами, добре з'їсти омлет та мюслі. Це дозволяє довше бути у формі і не відчувати втоми".

Для збереження краси шкіри лікар рекомендує щодня випивати близько двох літрів води, частіше пити зелений чай, апельсинові, овочеві фреші, їсти зелень, горіхи, ягоди. Для підняття настрою можна включати в раціон банани, мед, чорний шоколад.

Після сорока років підвищується ризик розвитку онкологічних захворювань. Для їх профілактики жінкам потрібно їсти частіше такі продукти: помідори черрі чи звичайні - щодня, насіння льону, капустяне листя, журавлиний сік, волоський горіх, йогурт, рибу (сьомгу, лосося, горбушу), бринзу, свіжу петрушку, курагу, квасолю, твердий сир. Молоко замінити на кисломолочні продукти. У людини з віком знижується здатність перетворювати лактозу, що міститься в молоці. Цукор бажано замінити на мед, зменшити кількість солі. Уникати вживання мучного, солодощів, напівфабрикатів.

Жінкам після 40 корисно випивати 1-2 келихи червоного вина щодня.

Все це уповільнює процес старіння, допоможе уникнути хвороб серця і раку, зробить тіло більш підтягнутим.

Зараз ви читаєте новину «Помідори та червоне вино уповільнюють старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути