пʼятниця, 16 листопада 2012 12:49

На заняттях з шейпінгу обов'язково контролюють серцебиття

На заняттях з шейпінгу обов'язково контролюють серцебиття
Фото: planeta-sporta.kh.ua

"Довго не могла визначитись, на які спортивні заняття записатись: аеробіку, шейпінг, пілатес, степ, йогу чи фітнес – тепер їх стільки, що й не розбереш", - каже 25-річна Анна Бовтанко.

Жінка перечитала інформацію на різних сайтах про різні види занять, вирішила спробувати шейпінг.

"Там схема така: перший місяць займаються за найлегшою програмою – 1 рівня. Потім проходять тестування – це вимірювання жирової маси кожної ділянки тіла. Параметри вносяться у комп'ютер разом з вагою тіла та ростом, і спеціальна програма вираховує, у якій ділянці треба набрати м'язову масу, у якій забрати жирову. Відповідно до замірів, тренер визначає рівень навантаження на кожну частину тіла   окремо", - зазначає вона.

Після тестування тренер уже комбінує рівні важкості занять для кожного особисто. На відеотренуванні є три рівні – перший, третій та п'ятий. П'ятий найінтенсивніший.

У день заняття слід зранку та в обід повноцінно поїсти, але не наїдатись. Щоранку готувати різні каші.  Бажано, щоб  в раціоні був білок, багато овочів, фрукти. Протягом дня треба випивати приблизно 1,5 літра води у чистому вигляді.

"Через 2 години після сніданку з'їсти фруктів, можна випити свіжовичавленого соку, пообідати, щось легке перекусити близько 16 години (це якщо заняття на 19 год.). Тобто, 3 години до заняття і 2 години після не варто їсти нічого. Навіть воду пити не бажано. Шлунок до заняття має перетравити їжу, а після заняття, якщо не їсти, то зайві калорії потроху спадають", - пояснювала жінці тренер.

Анна у день занять їла лише до 16 години. Після занять не їла взагалі.

"Перші рази дуже важко було. Думала, не витримаю. Але за місяць-два організм звик та їжі увечері уже не просив. До шейпінгу важила 51 кг, після першого місяця занять похудала до 48 кг, ще за місяць мала 47. Перші 2 місяці ми працювали над зайвими калоріями. На третій місяць – набирали м'язову масу. Займалась анаболікою, тренувала м'язи на тренажерах, працювала зі штангою для спинних м'язів та біцепсів. Знову поправилась на кілограм", - сміється жінка.

За її словами, за 4 місяці занять відчула себе зовсім іншою людиною. За цей час вдалось скорегувати фігуру, підтягнути прес, позбавитись зайвої жирової маси. За півроку пружнішими стали груди, поменшало целюліту на стегнах.

Важливо, що тренер під час занять акцентує увагу на пульсі. Інтенсивність вправ у кожного своя, залежно від серцебиття.

"Раніше, - згадує жінка, - так важко було підійматись на роботі на 4 поверх, тепер бігаю і не відчуваю ні задишки, ні втоми", - говорить жінка.

Тренер з шейпінгу радить не пити газованої води взагалі, чаї пити без цукру, не поєднувати гарніри з м'ясом, м'ясо їсти тільки з овочами, гарніри теж з овочами. Їсти щонайменше 300 грамів фруктів у день. Мучне вживати якомога рідше. Хліб брати тільки з низькими сортами борошна, можна з додаванням висівок, льону. Також добре зранку за 20 хвилин до сніданку пити воду (можна з лимоном та медом) - тоді шлунок після сну запрацює та буде швидше і краще перетравлювати їжу. Увечері за 2, а краще за 3 години до сну не їсти взагалі.

"Не знаю навіть, як жила до цього. Тепер більше слідкую за раціоном. Раніше часто відчувала дискомфорт у шлунку. Тепер такого немає взагалі. Спорт без правильного харчування не дасть очікуваного результату", - резюмує Анна.

 

Зараз ви читаєте новину «На заняттях з шейпінгу обов'язково контролюють серцебиття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути