понеділок, 30 липня 2012 12:32

На персиках можна схуднути на 10 кілограм за сезон

На персиках можна схуднути на 10 кілограм за сезон
Персики треба купувати у сезон. Фото: balkanproduct.ru

На прилавках столичних супермаркетів продають персики і нектарин. У деяких магазинах такі фрукти продають зі знижкою. Один кілограм персиків можна купити за 13-15 грн.

Дієтолог Марина Шостак радить їсти персики людям, які мають проблеми з серцем і шлунком.

"Персики треба купувати у їхній сезон – з липня по серпень, - каже Марина Сергіївна. – Тоді вони не хімічні, мають увесь комплекс вітамінів. У плодах персиків є вітаміни В1 і В2, а також вітаміни групи А і С. Персик сприяє утворенню в організмі гемоглобіну. Калій у плодах персиків покращує роботу серцево-судинної системи".

Персики легко засвоюються в організмі. Їх обов'язково потрібно включати в раціон схильним до запорів і печії.

"Персики посилюють секреторну діяльність шлунка, поліпшують перетравлення жирної їжі. Ці фрукти володіють корисними властивостями при таких недугах як подагра, ревматизм, захворювання нирок. Корисно їсти персики, якщо маєте серцево-судинні і ниркові захворювання, хвороби печінки і жовчного міхура".

Плоди персика містять 90% води, 5% цукрів. Решта – вітаміни, каротин і пектинові речовини. Через високий вміст калію персики кардіологи рекомендують їсти при аритмії та інших захворюваннях серця. Вони зміцнюють імунну систему, боряться з хвороботворними мікробами і вірусами в організмі.

"Магній, який є у персиках, впливає на психічну рівновагу, допомагає організму вийти зі стресу, - переконує лікар. - Сам запах персиків покращує настрій. Залізо допомагає людям з анемією. Фруктові кислоти, що містяться в персику відлущують омертвілі клітини, омолоджують і освітлюють шкіру. Тому косметологи використовують омолоджуючі властивості персиків у всіх косметичних засобах і процедурах. Цей фрукт утримує вологу в клітинах шкіри, тим самим розправляє зморшки".

Персики – один з найкращих дієтичних засобів, оскільки вони є низькокалорійними.

"У 100 грамах персика міститься усього 40 кілокалорій. Є чимало дієт на персиках. Якщо вживати у сезон щодня по 3-4 персика, можна позбутися по 5-10 кілограм".

Персики і персиковий сік протипоказані людям, які мають алергію чи діабет.

Зараз ви читаєте новину «На персиках можна схуднути на 10 кілограм за сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути