середа, 09 травня 2012 00:15

Алергію у травні провокують хвойні дерева та кульбаба

Алергію у травні провокують хвойні дерева та кульбаба
Спреї та інші засоби від сезонної алергії лише ліквідовують симптоми. Причину недуги вони не лікують.

Навесні та влітку дуже поширена сезонна алергія. Цвітіння трав та дерев провокує у людей чхання і кашель, - каже лікар зі столичного центру "Алерголог" Марина Борисюк.

У травні цвітуть береза, каштан, клен. В теплу погоду дозріває подорожник, кульбаба. Вони можуть провокувати закладення носу, набряки і навіть температуру. Наприкінці травня небезпеку для алергіків несуть хвойні дерева: ялина, сосна та інші. До серпня активно цвітуть пшениця та ячмінь. До середини вересня цвістиме амброзія. Усі ці рослини часто провокують сильні напади алергії.

Симптоми сезонної алергії бувають дуже різні. В основному виникає сильний нежить, людина часто чхає, з очей течуть сльози. При алергії в організмі виробляється особлива речовина — гістамін. Невідомо, як він проявить себе наступного дня. Можуть виникнути ускладнення: набряк Квінке, напади бронхіальної астми.

Якщо алергія викликала лише чхання, достатньо просто вмиватися 2-3 рази на день, щодня робити у квартирі вологе прибирання. Корисно промивати ніс концентрованим розчином із солі. Але якщо наслідки більш серйозні, треба йти до лікаря.

Усі спреї від алергії мають у своєму складі гормони, тому призначати їх має спеціаліст. Гістаміни у вигляді таблеток, які рекламують так часто по телебаченню, не завжди ефективні. Без консультації лікаря — це викинуті на вітер гроші. Адже коштують такі препарати недешево — від 70 гривень і більше.

Треба пам'ятати, що спреї та інші засоби від сезонної алергії лише ліквідовують симптоми. Причину недуги вони не лікують. Тому сезонну алергію треба лікувати ще до настання тепла — взимку. Проходять курс специфічної імунотерапії — після виявлення алергену призначають курс таблеток або уколів. Якщо все робити правильно, алергія зникне на 5 років, а то й на все життя.

Зараз ви читаєте новину «Алергію у травні провокують хвойні дерева та кульбаба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути