четвер, 08 листопада 2012 11:17

Які комплекси видає зовнішній вигляд людини?

Які комплекси видає зовнішній вигляд людини?
Фото: plitkar.com.ua

Співачка Камалія обожнює з'являтися на людях у золоті й стразах і не завжди у пристойному вигляді. Наприклад, на вручені української музичної премії "Yuna 2012" вона вдягнула білу зі стразами сукню з таким глибоким вирізом, що було видно частину попи. Співачку звинувачують у несмаку давно. Особливо, після того, як фото її розкішного будинку у столиці з'явилися у британському таблоїді "ОК!". На фото видно десятки кімнат із золотою ліпниною, мармуровими підлогами, кількасоткілограмовими люстрами і величезним басейном, на вікнах якого висять класичні гардини, а згори — звичайна натяжна синя стеля. Дехто навіть каже, що у Камалії несмак поєднується з комплексами. Ми попросили прокоментувати це столичного психотерапевта Валерію Цихоню, 25 років.

"Люди, які першу частину свого життя бідували, а потім, в силу певних обставин швидко збагатіли, дуже активно намагаються оточити себе найрізноманітнішими предметами розкоші – від одягу, аксесуарів, гаджетів до неймовірних архітектурних споруджень у своїх маєтках та оригінальних транспортних рішень, - каже Валерія Цихоня. - Психологи пояснюють це внутрішньою невпевненістю в собі, в тому, що нове оточення тебе не сприймає,  в тому, що своє місце серед багатіїв та "еліти" ти займаєш незаконно. Внутрішній страх викриття змушує таких людей постійно підтверджувати свій статус. Думаю, що саме це пояснює жагу до розкоші нашої правлячої еліти, зокрема президента."

Часто ми живемо та поводимо себе, орієнтуючись не на справжні бажання, а на забаганки нашого несвідомого. Наші комплекси проявляються у всьому — у зовнішньому вигляді людини, одязі та поведінці. Звичайно, всі наші слабкості ми компенсуємо, і часто всередині кожної людини живе парадокс. Як не дивно, навіть у сильних світу цього є слабкості та страхи.

Одяг може багато сказати про свого власника. Наприклад, на вулиці можна часто зустріти жінок з пишними формами, які вдягають на себе одяг, що абсолютно невигідно підкреслює все зайве. Такий одяг часто менший на розмір або два. Причина такого вибору полягає виключно в тому, що у даної жінки існує підсвідоме прагнення бути меншою. Насправді така жінка абсолютно не сприймає свої реальні розміри. Такою запам'ятала більшість скандальну американську співачку Брітні Спірс, коли вона втратила фізичну та психічну форму.

Якщо дама вдягається виключно як чоловік, очевидним є те, що вона має проблеми із жіночністю та сексуальністю. Для підтвердження цього факту варто пригадати жорстку жінку-канцлера Германії – Ангелу Меркель, яка більше схожа на чоловіка у своїй поведінці та стратегії мислити.  Жінка, що носить мішкуватий одяг, прагне несвідомо, а часто і свідомо, приховати власне тіло, коріння цього бажання полягає у внутрішній невпевненості та незадоволенням собою. Всі ми пам'ятаємо чорні, а згодом і яскраві балахони примадонни радянської естради Алли Пугачової, що були її візитівкою.

Жінка, що боїться вийти на вулицю без макіяжу, навіть просто винести сміття – дуже невпевнена в собі особа, це свідчить про бажання змінити свою зовнішність на краще. В своїх частих інтерв'ю різним виданням найвідоміша співачка України, а віднедавна і політик, Таїсія Повалій сама зізнається, що перед тим, як вийти з дому вона проводить щонайменше дві години перед дзеркалом. Підтвердження цьому можна побачити, звернувши увагу на хірургічні метаморфози, спрямовані на збереження тендітності рис обличчя та молодості  співачки. Про те саме свідчить і той факт, коли люди витрачають більшість своїх статків на одяг. Наприклад, заробляє менеджер 4000 гривень, а джинси купує собі за 3000 гривень. Звичайно, якісні речі – це чудово, але, насправді, це відмовка. Такі спроби "виглядати краще" - несвідоме бажання здаватися краще, привертати до себе увагу.

Популярна народна байка про залежність чоловічої гідності від розміру машини – абсолютно не позбавлена здорового глузду. І залежність ця  вимірюється не сантиметрами. Насправді, мова йде про чоловічу впевненість. Тому гігантоманія на вулицях міст, що є абсолютно невиправданою з точки зору економії та здорового глузду, є нічім іншим як спробою щось комусь довести.

Люди, що сутуляться, як правило, роблять це тому, що за їх уявленням вони надто високі, так вважає і відома режисерка Рената Літвінова. Насправді, це небажання  привертати до себе увагу, замкненість.

Люди, які надають перевагу одягу з великим коміром чи шийним хустинкам, шалям, як Роман Віктюк, - агресивні. Жест, коли людина при розмові крутить певні речі в руках, наприклад, ручку, демонструє невпевненість спікера, пошук опори для підтвердження своєї позиції. Часто цей жест використовує Арсеній Яценюк.

 

Зараз ви читаєте новину «Які комплекси видає зовнішній вигляд людини?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути