Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2015 12:58

З наступного місяця евакуатори повернуться на дороги України

З наступного місяця евакуатори повернуться на дороги України

З 7 листопада на вулицях міст України з'являться евакуатори, які забиратимуть неправильно припарковані авто. Набирає чинності "Закон про поліцію".

Водіям доведеться оплачувати штраф, роботу евакуатора, а також стоянку на штрафмайданчику. Забирати машину будуть у випадку, якщо вона заважає руху.

Повідомляють, що евакуатори вже три місяці працюють у Києві. Щоправда, вони забирають автомобілі тільки в поодиноких випадках, але з 7 листопада зможуть забирати неправильно припарковані авто у всіх містах.

"Так, ми виведемо евакуатори, щоб полегшити пересування громадян в громадському транспорті", - заявив глава київської нової поліції Олександр Фацевич.

Також поліція буде забирати машини за водіння в нетверезому стані, за стоянку і зупинку в місцях під заборонним знаком чи на зупинці.

"Якщо машина на "аварійці", то до вас підійде інспектор і попросить від'їхати. Якщо ви перебувєте в машині або поруч, а авто неправильно припарковано, то на вас складуть протокол і авто забирати не будуть", – розповіли в МВС.

Якщо водія в машині немає, то авто можуть забрати без його відома, оскільки це грубе порушення правил дорожнього руху, пояснили в поліції.

Зараз ви читаєте новину «З наступного місяця евакуатори повернуться на дороги України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути