середа, 27 квітня 2016 15:00

Volkswagen відмовився від випуску Golf R

Volkswagen відмовився від випуску Golf R
infocar.ua

Німецька компанія Volkswagen відмовилась від розробки екстремальної модифікації хот-хетча Golf R.

Прототип найпотужнішого і найшвидшого Golf представили навесні 2014 року на Пекінському автосалоні. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє Automotive News.

Концепт-кар Golf R400 оснастили дволітровим 4-циліндровим турбодвигуном, що розвиває 400 к. с. і 450 Нм крутного моменту. Повнопривідний хетчбек здатний набирати першу "сотню" за 3,9 секунди, а його максимальна швидкість примусово обмежена 280 кілометрами на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen вивів на тести Polo SUV

Після дебюту прототипу голова відділу нових досліджень і розробок Volksawagen Хайнц-Якоб Нойссер заявив, що компанія побудує серійну модифікацію хот-хетча. У травні 2015 року тестовий прототип такої версії помітили під час дорожніх випробувань на Північній петлі Нюрбургрінга. Передбачалося, що віддача агрегату хетчбека досягне 420 кінських сил.

Тепер же в Volksawagen вирішили зупинити розробку в рамках програми по скороченню бюджету, розпочатої заради виходу з кризи, пов'язаної з дизельним скандалом. Раніше німці заявили, що уріжуть своє щорічне фінансування на 1 млрд євро і відмовляться від ряду проектів.

Нагадаємо, раніше Gazeta.ua повідомляла, що цього року німецький автовиробник Volkswagen випустить потужну версію Golf R.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen відмовився від випуску Golf R». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути