вівторок, 28 травня 2013 13:43

Влада не ризикне підвищувати акцизи на бензин - експерт

Влада не ризикне підвищувати акцизи на бензин - експерт
Геннадій Рябцев: Підвищувати акцизи на бензин і дизпаливо ніхто не ризикне. Фото: glavcom.ua

Акцизний збір на бензин і дизельне паливо, швидше за все, не буде підвищений до кінця 2013 року.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

"По-моєму, підвищувати акцизи на бензин і дизпаливо протягом найближчих 6 місяців, або навіть до кінця року, ніхто не ризикне. Тому що опір громадськості, експертного середовища та опозиційного табору великий. Навряд чи хтось в партії влади захоче відчути на собі такий удар. Крім того, є й об'єктивні, суто економічні, доводи проти ідеї підвищення акцизів", - сказав Рябцев.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Міністерство фінансів 22 травня винесло на розгляд Кабінету міністрів законопроект про підвищення відразу на 50% акцизного збору на бензин і дизпаливо.

Документ передбачає різке збільшення акцизу: на бензин - з 198 до 396 євро за тонну, а на дизпаливо - з 46-98 до 92-196 євро за тонну.

За оцінками компанії "Галнафтогаз", ціни на бензин в середньому можуть зрости на 2 грн, а на дизельне паливо - на 50 коп. за літр.

Зараз ви читаєте новину «Влада не ризикне підвищувати акцизи на бензин - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути