пʼятниця, 06 квітня 2012 20:20

В українській автоцивілці є чотири основні проблеми - експерт

В українській автоцивілці є чотири основні проблеми - експерт
Вадим Загребной: З 2005 року виплати по страхуванню автоцивільної відповідальності становили більше 3 млрд грн. Фото: autocentre.ua

В Україні є чотири основні проблеми цивільного автострахування.

Про це заявив генеральний директор Моторно-транспортного страхового бюро Вадим Загребной в ефірі Першого ділового каналу.

За його словами, першою є недостатня увага до життя і здоров'я.

"У загальній структурі виплати по життю здоров'ю у відносному вираженні становлять лише 2-3% в залежності від року. З 2005 року виплати по страхуванню автоцивільної відповідальності становили більше 3 мільярдів гривень, і тільки ці 2-3% становлять виплати по життю і здоров'ю", - зазначив він.

Друга досить серйозна проблема, розповів Загребной, це політика демпінгу деяких страхових компаній.

"З метою різкого динамічного входження на ринок компанії знижують ціни, тим самим намагаючись залучити клієнтів", - пояснив він.

Третьою проблемою Загребной назвав високі агентські винагороди.

"У законодавстві визначено, що агентська комісія зі страхування автоцивільної відповідальності для фізичних осіб не повинна перевищувати 10%, для юридичних - не більше 15%. Але, на жаль, в інтернет-оголошеннях комісії досягають 50-70%", - уточнив він.

Нарешті, четверта проблема - якість виплат, підкреслив Загребной.

"Якщо в 2010 році кількість збитків по страхуванню автоцивільної відповідальності, які були врегульовані, тобто постраждалі отримали грошове відшкодування, становила 75%, то в 2011 році 50% врегульовуються протягом 120 днів", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «В українській автоцивілці є чотири основні проблеми - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути