середа, 05 жовтня 2022 14:05

В Україні знову можна замовити посвідчення водія з доставкою на Укрпошту: яка вартість послуги

В Україні знову можна замовити посвідчення водія з доставкою на Укрпошту: яка вартість послуги
В Україні відновили послугу обміну посвідчення водія онлайн з доставкою на Укрпошту. Фото: розміщене на ukrinform.ua

5 жовтня в Україні відновили послугу обміну посвідчення водія онлайн з доставленням на Укрпошту.

Замовити доставку, як і раніше, можна у будь-яке відділення Укрпошти. Вартість послуги не перевищуватиме 600 грн. Про це заявив начальник Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ (ГСЦ МВС) Микола Рудик, пише Укрінформ.

"Відсьогодні ми запроваджуємо (знову цю. – Gazeta.ua) нову послугу – замовлення та отримання посвідчення водія у кілька кроків. Перший – замовлення, другий – отримання", – сказав Рудик під час презентації послуги.

За його словами, кожен з водіїв може обрати зручний для нього спосіб отримання посвідчення водія – у найближчому до нього сервісному центрі МВС, у відділенні Укрпошти або додому. Для цього потрібно зайти на сайт ГСЦ МВС і подати заявку через електронний кабінет водія. Вона буде оброблятися фахівцями Головного сервісного центру.

Є кілька етапів надходження та обробки інформації через електронний кабінет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водійське посвідчення в Україні отримуватимуть по-новому: пояснення МВС

"Найголовніше – це отримання посвідчення. Цей час, необхідний до отримання (посвідчення водія. – Gazeta.ua), становитиме від п'яти до 10 робочих днів. Але зазвичай це буде упродовж тижня, можливо, і менше часу", – пояснив Рудик.

Додав, що ця послуга має найпоширеніший попит серед громадян України. Зокрема, у разі втрати посвідчення водія, його викрадення. Ідеться і про звичайний обмін старого посвідчення водія на нове, після зміни прізвища тощо.

"Запровадивши цю послугу, ми впевнені, що більшість із наших відвідувачів перейде в онлайн, що вони перейдуть на новий етап, новий механізм", – сказав Рудик.

Наприкінці вересня сервісні центри Міністерства внутрішніх справ змінили порядок отримання та заміни посвідчення водія.

Відтепер немає різниці куди звернутися, аби відновити документи, скласти іспити чи обміняти посвідчення водія. Це можна зробити будь-де, незалежно від місця вашої реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знову можна замовити посвідчення водія з доставкою на Укрпошту: яка вартість послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути