субота, 05 березня 2016 11:51

В Україні збиратимуть військові та цивільні вантажівки МАЗ

В Україні збиратимуть військові та цивільні вантажівки МАЗ
фото: zonwar.ru

Корпорація "Богдан" буде збирати в Україні білоруські вантажівки МАЗ.

Поки що проводитимуть крупновузлове виробництво: складання шасі, зварювання, фарбування та встановлення вантажної платформи. Надалі український автовиробник має намір локалізувати виробництво, залучаючи вітчизняних виробників комплектуючих, повідомила прес-служба корпорації "Богдан", передає Главком.

До складання білоруських вантажівок можуть залучити підприємства Кременчуцький автозавод і білоцерківського виробника шин "Росава". В якості потенційного партнера розглядають і акумуляторну компанію з Дніпропетровська – "Іста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці випускатимуть міський автобус, який відповідає нормам Євро-5

Вантажівки, які збиратиме "Богдан", мають подвійне призначення. Тобто їх можуть використовувати, як у військових, так і в цивільних цілях. Зокрема йдеться про дві повнопривідні моделі: МАЗ 5316 і МАЗ 6317. Останній в Білорусі використовують в якості платформи для реактивної системи залпового вогню "БелГрад".

В подальшому "Богдан" планує організувати виробництво ще однієї моделі – тягача МАЗ 6425. Такі машини вже стоять на озброєнні української армії. Зокрема помітили під час перевезення нових вітчизняних бронетранспортерів БТР-4Е1.

Нагадаємо, корпорація "Богдан" належить Олегу Гладковському, який також займає пост першого заступника секретаря РНБО України. Бізнесмен – давній партнер президента Петра Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «В Україні збиратимуть військові та цивільні вантажівки МАЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути