вівторок, 11 червня 2013 09:07

В Україні впали продажі нових авто: "Покращення" вдарило навіть по "ладам"

В Україні впали продажі нових авто: "Покращення" вдарило навіть по "ладам"
Lada в травні скотилася вже на десяте місце на українському ринку і займає всього 4%. Фото: lot.co.ua

Ринок нових легкових автомобілів у травні знизився на 41% порівняно з показниками квітня, коли були зафіксовані рекордні продажі, викликані ажіотажем навколо введення спецмита.

Але навіть до торішніх підсумків нинішній показник не дотягнув майже 24%. В результаті, показники п'яти місяців 2013 стали негативними (-1,6%), повідомляє "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на "AUTO-Consulting".

Очікувано змінилися і лідери продажів. На тлі спаду вдалося позиційно виграти Toyota. Тепер японський бренд - №3 на українському ринку і випереджає Volkswagen. Стабільно демонструють високі показники Volkswagen і Geely, а от в Kia почали відчувати нестачу популярних моделей.

Очікувано нарощує свою присутність Skoda, кажуть експерти. Їй вдалося випередити одразу трьох конкурентів: Renault, Nissan і АвтоВАЗ.

ФОТОРЕПОРТАЖ: SIA-2013: Найсексуальніші дівчата автосалону

Lada в травні скотилася вже на десяте місце на українському ринку і займає всього 4%. По російськими автомобілям одночасно вдарили відразу кілька факторів: спецмита, зміна модельного ряду і дефіцит автомобілів.

Жодному з виробників з топ-40 не вдалося продемонструвати позитивних результатів продажів. Весь ринок пішов в "мінус". Більшість імпортерів втратили відразу по 40-45% в порівнянні з квітневими показниками.

Це стосується і преміальних виробників. Але статус №1 у цьому сегменті міцно утримує Mercedes-Benz, за яким йдуть Audi і з невеликим відривом - BMW.

Нагадаємо, продажі нових автомобілів в квітні встановили новий посткризовий рекорд. Зусиллями всіх операторів було реалізовано майже 26 тис. автомобілів, що на 35% більше показників березня. Збут нових автомобілів був на 33% краще, ніж рік тому.

Зараз ви читаєте новину «В Україні впали продажі нових авто: "Покращення" вдарило навіть по "ладам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути