четвер, 24 травня 2012 09:56

В Україні три автомобілі їздять на біопаливі з 85% етанолу

ВАЗ-2107, Daewoo Lanos та Mitsubishi Lancer близько трьох років їздять на паливі Е85, в якому міститься 85% біоетанолу.

Експеримент проводить київська компанія "Техінсервіс". Біопаливо для трьох автівок надають безкоштовно. Воно екологічніше за звичайні види палива.

"Це наші службові автомобілі, у вільному продажі такого палива поки що немає. Проте, якщо хтось захоче взяти участь у випробуванні, це можна обговорити. Наразі всі випробування тривають, автомобілі їздять лише на нашому паливі близько трьох років. ВАЗ-2107 - гоночний автомобіль, який постійно бере участь у перегонах", - розповів комерційний директор Західно-українського відділення компанії Іван Буян.

Паливо можна використовувати у автомобілях, які мають автоматизовану подачу палива.

"Автоматизована система подачі палива дозволяє регулювати кількість повітря, що надходить до паливної системи і бере участь у процесі горіння. Перевагами можна назвати те, що збільшується тривалість роботи двигуна авто, використовується паливо з високим октановим числом. Вартість палива нижча, ніж палива з нафтопродуктів. При переході на біопаливо звичайні двигуни використовують трохи більше палива через меншу калорійність спирту, - зазначив Буян.

Сергій Потітєєв з Білої Церкви їздить на Е85 з 2009 року. Для цього переобладнав двигун на 16-клапанний від ВАЗ 2112.

"Електронний блок двигуна перепрошили для роботи з Е85. Авто випуску 1986 року зараз має 134 кінські сили, ми постійно беремо участь у авто-раллі для аматорів. Переобладнав двигун я сам, так як постійно працюю з автомобілями. Тільки почався експеримент, я проїхав на цьому паливі більше 2 тисяч кілометрів. Мали подивитися, як паливо впливає на автомобіль, на металеві трубки, гумові деталі. Експеримент показав, що деталі паливо не псує", - розповів Потітєєв.

Біоетанол - це денатурований спирт 96% і вище. В Україні його виробляють на спиртзаводах, він не придатний для виживання людьми. Для виробництва біопалива спирт обезводнюють.

Зараз ви читаєте новину «В Україні три автомобілі їздять на біопаливі з 85% етанолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути