четвер, 26 грудня 2013 16:48

В Україні відклали запуск системи фото-відео фіксації правопорушень

В Україні відклали запуск системи фото-відео фіксації правопорушень
Найближчим часом в Україні так не запрацює обіцяна система фото-відео фіксації правопорушень. Головна причина - відсутність грошей на закупівлю дорогого устаткування.

Ще в кінці жовтня на столі головного даішника країни з'явився законопроект, який знову повинен був дозволити інспекторам висилати "листи щастя", а значить, фіксувати порушення в автоматичному режимі. Цей захід було заплановано на середину грудня. У тому, що законопроект приймуть, не сумнівався ніхто.

"Спочатку планувалося запустити систему автоматичної фіксації вже в січні 2014 року. В кінці грудня повинен був пройти тендер серед п'яти компаній, - розповіли в головному управлінні ДАІ України. - У зв'язку зі складною політичною ситуацією в країні, яка склалася, тендер ніхто так і не провів. Виникли труднощі з прийняттям законодавчої бази. По-перше, Верховна Рада була зайнята іншими питаннями, по друге, в більшості своїй її робота була заблокована. Та й впровадження такого серйозного нововведення в правила дорожнього руху вимагає певної підготовки нашого суспільства. У даний момент воно до цього не готове".

За словами керівництва Державтоінспекції, впровадження "листів щастя" неминуче викличе хвилю протестів і скандалів. А на тлі напруженої ситуації в країні це може перерости в глобальний невдоволення.

"Незважаючи на це, від ідеї автоматичної фото-відео фіксації ми не відмовляємося. Це європейський шлях, а ми йдемо в Європу". - відзначили в ДАІ.

Нагадаємо, що раніше неодноразово повідомлялося писала про те, що ДАІ України тестує цілий ряд приладів автоматичної фіксації правопорушень. Незважаючи на те, що тендер все ще не проводився, Державтоінспекція вже визначилася з компанією, яка буде поставляти в Україну обладнання, - це китайська корпорація Huawei. Саме китайські комплекси є найбільш передовими і можуть фіксувати не тільки перевищення швидкості, але і перетин подвійної суцільної, стоянку в недозволеному місці, проїзд на червоний та інші порушення правил.
Зараз ви читаєте новину «В Україні відклали запуск системи фото-відео фіксації правопорушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути