пʼятниця, 06 грудня 2013 17:31

В США вперше купили автомобіль за електронну валюту

В США вперше купили автомобіль за електронну валюту
У США вперше був придбаний автомобіль за біткоїни, електронну криптовалюту. Її вирішив брати в якості оплати дилерський центр Lamborghini Newport Beach з Південної Каліфорнії, розмістивши відповідну заяву на своє блозі. Першою машиною, сплаченою біткоїнами, став електричний седан Tesla Model S.

На даний момент, курс обміну кріптовалюти досягає 1013 доларів США за один біткоїн. Таким чином, купити "Теслу" можна заплативши близько 70-100 біткоїнів.

Седан Tesla Model S пропонується в трьох модифікаціях: з моторами потужністю 302, 362 та 416 кінських сил. Перший з них живиться від літієвого акумулятора ємністю 60 кіловат-годин, а два інших - 85 кіловат-годин. Базовий варіант, який коштує від 63,5 тисячі доларів, набере першу "сотню" за 6,2 секунди. Топова версія досягне цієї позначки за 4,4 секунди і зможе проїхати без підзарядки до 480 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Chevrolet не зникне з українського авторинку

Біткоїни були запущені в 2010 році як електронна валюта без єдиного центробанку. Вони створюються в процесі обчислення хеш-функції за допомогою спеціального програмного забезпечення. Влітку 2011 року курс біткоїна склав 2,5 долара, а до листопада 2013-го перевищив тисячу доларів. Поки у світі лише кілька магазинів, що приймають до розрахунку біткоїни. У деяких країнах використання цієї валюти заборонено.
Зараз ви читаєте новину «В США вперше купили автомобіль за електронну валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути