четвер, 11 лютого 2016 16:17

Українські дипломати ввозили з-за кордону дорогі авто, мотоцикли та яхти на продаж

Українські дипломати ввозили з-за кордону дорогі авто, мотоцикли та яхти на продаж
фото: 3dtuning.com

Раніше українські дипломати привозили з-за кордону не тільки дорогі автомобілі, але і моторні човни та дорогі мотоцикли.

Серед ввезеного транспорту були мотоцикли Harley-Davidson, яхти та навіть вантажівка. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ україни Вадим Пристайко, передає Главком.

"Я пам'ятаю, що ввезли, наприклад, Harley Davidson вартістю $30 тис. Хтось привозив моторні човни. Один дипломат привіз вантажівку. Це реальна історія, і ми не могли заборонити. Я запитав – навіщо? Він пояснював, що "у мене є кум, а його брат дуже хотів..."", – розповів Вадим Пристайко.

Пристайко впевнений, що особливо дорогі машини привозили на продаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові з'явилась служба, яка незаконно реєструє авто з ЄС

"Саме тому в нашому законопроекті ми заборонили ввозити машини, які були куплені менше, ніж за півтора року до повернення дипломата в Україну. Тим самим, відсікаємо ввезення нових машин, що робить майже безглуздим покупку машини дипломатом "під замовлення". Мало хто погодиться віддати $100 тис. співробітнику дипломатичної служби на покупку машини і чекати її півтора-два роки – часові рамки, встановлені нашим законопроектом. Я вважаю, що тим самим ми закрили це питання", – сказав заступник міністра.

Українські дипломати до 1 січня 2015 року заробляли на продажу автомобілів, що закон дозволяв їм провозити в країну з-за кордону без сплати мита.

Рік тому цей закон відмінили, але в цьому році Кабмін попросив парламент повернути стару практику, подавши законопроект про безмитне ввезення в країну машин, куплених дипломатами.

Зараз ви читаєте новину «Українські дипломати ввозили з-за кордону дорогі авто, мотоцикли та яхти на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути