середа, 17 серпня 2016 10:51

Українські автовласники масово ігнорують обов'язкове страхування

Українські автовласники масово ігнорують обов'язкове страхування
regionsamara.ru

Цього року на 35% зросла кількість винуватців ДТП, які не мали обов'язкового автострахування.

За півроку кількість аварій із постраждалими зросла на 27%. Загальна кількість аварій збільшилася на 20%. Крім цього, побільшало водіїв, які скоїли ДТП і не мали страхового поліса, розповів Gazeta.ua Володимир Шевченко, генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро України.

"Нині є тенденція поступового скорочення кількості застрахованих транспортних засобів. Якщо 2014 року рівень транспорту, що має поліс страхування, становив 78 відсотків, то 2015-го він скоротився до 73. У першому півріччі минулого року було 916 водіїв, які не мали страхового поліса при ДТП. Цьогоріч кількість таких водіїв — 1238. Це на 35% більше. Тобто, це ті власники, які врегульовують аварію через бюро. Якщо двоє водіїв не мають страховки - вони врегульовують ДТП самотужки. Тож ця цифра насправді більша", - каже Володимир Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові штрафи подіяли на кожного четвертого любителя випивки за кермом

Якщо винуватець аварії не має "автоцивілки", то він має за власні кошти компенсувати збитку по ДТП. Часто роблять це самотужки або через МТСБУ.

"У таких випадках МТСБУ подає регресний позов до винуватця ДТП і відшкодовує потерпілому виплату. Тобто, якщо не укласти договір страхування - водієві доведеться заплатити власні кошти, щоб компенсувати збитки, завданів ДТП", - додав Володимир Шевченко.

Крім цього, триває процес об'єднання бази даних поліції та страховиків. Це дозволить поліцейським оперативно перевірити наявність страхового полісу у водія авто й надсилати попередження, якщо відповідальність не застрахована.

Нагадаємо, запрацював сервіс, що дозволяє ознайомитися з матеріалами щодо компенсації шкоди у ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Українські автовласники масово ігнорують обов'язкове страхування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути