середа, 03 липня 2013 16:44

Українських водіїв штрафуватимуть за неправильне паркування

Українських водіїв штрафуватимуть за неправильне паркування
Законопроект визначає підстави та процедуру штрафування як водіїв-порушників, так і власників паркувальних майданчиків. Фото: inpress.ua

Порушникам правил паркування транспортного засобу в Україні скоро загрожуватиме штраф.

Верховна Рада на "нічній" частини вечірнього пленарного засідання у вівторок, 2 липня, ухвалила у першому читанні урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правил паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів". Документ у першому читанні підтримали 232 парламентаря.

Як розповів, представляючи законопроект у Верховній Раді, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов, пропонується чітко розмежувати повноваження органів місцевого самоврядування та ДАІ щодо контролю за виконанням правил паркування, а також розміщення майданчиків для паркування.

Як зазначив заступник міністра, законопроект також визначає підстави та процедуру притягнення до відповідальності як водіїв-порушників, так і власників паркувальних майданчиків, за порушення, у тому числі, допущені і в обладнанні таких майданчиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киян змусять платити за парковку у дворах та на тротуарах

Навколо законопроекту спалахнула серйозна дискусія. Претензії до законопроекту висловили опозиційні народні депутати Сергій Терьохін (фракція "Батьківщина") і Оксана Продан (УДАР). Вони зазначили, що у законопроекті, фактично, визнається факт відсутності достатньої кількості паркувальних майданчиків, водночас вводяться штрафи, якщо автомобіль припаркований не на них.

У свою чергу "регіонал" Григорій Смітюх підкреслив, що, крім нестачі у паркувальних майданчиках, ще є і питання належного надання послуг паркування, так як, наприклад, у погану погоду доводиться довго шукати паркувальника або автомат, щоб заплатити за паркування.

Висловлені зауваження завадили ухвалити законопроект у цілому. Слід зазначити, що неоднозначний документ навіть у першому читанні був проголосований із другого разу, так як перше голосування виявилося "провальним" для цього законопроекту.

Зараз ви читаєте новину «Українських водіїв штрафуватимуть за неправильне паркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути