четвер, 23 вересня 2010 11:52

У наступному році буде важче купити бюджетні моделі авто

В умовах кризи, цілком природно, що уряд вживає спеціальні заходи для підтримки своєї економіки.

Успіх таких заходів зовсім не гарантований, але у випадку з програмою обміну старих автомобілів на нові, він навіть перевершив всі очікування. Хоча продаж автомобілів вийшов на докризовий рівень, та ще такими темпами, що обійшли в зростанні всі інші галузі, такий вплив на ринок зовсім неоднозначний.

Причому, наслідки можуть виявитися не тільки на ринку нових автомобілів. Будуть зачеплені ринок запасних частин і ринок бувших у вжитку автомобілів.

Дійсно, цього року продаж Chevrolet бюджетних моделей, які потрапляють під програму, зросла. Постає питання, а що буде на наступний рік? А на наступний рік продажі Chevrolet можуть скоротитися, навіть якщо програми підтримки будуть продовжені.

Справа в тому, що програма спровокувала відкладений попит, серед учасників були і ті, хто збирався оновити автомобіль через два-три роки. Тому, в найближчі роки вони вже нічого купувати не будуть. У Росії зараз стало важче купити Daewoo, дешеві моделі увійшли до десятки тих, які купують найбільше. З тих же причин, за якими може впасти продаж Chevrolet, проблем купити Daewoo на наступний рік не очікується.

Цілком імовірна й реакція вторинного ринку. Автомобілі, які пішли на утилізацію, на нього не потрапили. Тому, якщо купити Daewoo буде і можна, то ціни повинні підрости.

Причому, будуть зміни ринку не тільки тих країн, які проводили підтримку автопрому. Ще більше може постраждати ринок країн, які програми не проводили, але традиційно є імпортерами підтриманих автомобілів. Там купити Daewoo буде просто неможливо, їх місце займуть машини більш високої цінової категорії, природно, за більш високими цінами.

Не залишиться байдужим і ринок автомобільних запасних частин. Цілком можна очікувати, що продаж запчастин Chevrolet впаде. Справді, ринок потенційних споживачів скоротився за рахунок утилізації.

PR

Зараз ви читаєте новину «У наступному році буде важче купити бюджетні моделі авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути