понеділок, 11 квітня 2016 12:17

У Києві відкрили першу швидкісну заправку електромобілів

У Києві відкрили першу швидкісну заправку електромобілів
electrocars.com.ua

В Україні відкрили першу заправку електромобілів типу Supercharger. Вона розташована на просп. Науки в Києві. Потужна станція може працювати на змінному та постійному струмі.

Станція підтримує три найпоширеніші стандарти зарядки: японський, європейський та американський.

Про це повідомляє Electrocars.

На заправці можна заряджати Nissan Leaf, Tesla, і BMW i3. Перша із цих марок авто потребує для зарядки 30 хв, на відміну від 6-8 год. при підключенні до звичайної розетки, і 3 год. при користуванні зарядкою Type II.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український прототип електромобіля представили у Монте-Карло

Оператор суперчарджера компанія Oxygen відкрила його біля свого автосалону на проспекті Науки. У планах компанії – створення мережі таких АЗС, і першим міжміським напрямом, на якому вони з'являться, буде траса Київ-Львів.

Oxygen, за оцінками учасників ринку, завезла для продажу близько 100 Nissan Leaf. Окрім того, в автосалоні представили Tesla Model S та BMW i3. Підприємці також розглядають можливість запуску таксі з власним брендом.

Досі в Україні працювали близько 150 зарядних станцій для електромобілів. Та серед них не було жодного суперчарджера.

Нагадаємо, компанія Tesla озвучувала свої плани відкрити в Україні дві швидкісні зарядні станції для електромобілів до кінця 2016 року. Вони працюватимуть вздовж траси Київ - Львів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили першу швидкісну заправку електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі