пʼятниця, 04 грудня 2015 17:51

ТОП-10 автомобілів, які випередили час
10

Автоіндустрія багата на сміливих виробників. Більшості інновацій досягли саме завдяки моделям, які автовиробники випускали на свій страх і ризик. Gazeta.ua пропонує вам підбірку автомобілів, які випередили час.

1900 Lohner-Porsche Semper Vivus — перший серійний "гібрид". Спочатку був електрокаром. Рік потому виробники представили і гібридну модифікацію.

 

Cord L-29. Перший передньопривідний автомобіль. Їх випустили всього 4,4 тис одиниць. Таку систему виробники запозичили у гоночних машин Індіанаполіс 500. Також автомобілі оснащували рядним 8-циліндровим двигуном об'ємом 4,9 літри і 3-ступінчастою механічною коробкою передач.

 

Citroen DS. Це перший автомобіль, який міг змінювати свій кліренс. DS оснащували гідропідвіскою ще з 1955 року. На автомобілях встановлювали незалежну передню і задню підвіски: спереду - на двох поперечних важелях Г-подібної форми загнутих назад, а ззаду - на поздовжніх важелях.

Основним вузлом підвіски був гідропневматичний пружний елемент.

 

Volkswagen Golf I. Саме з першого "Гольфа" почалась ціла епоха хетчбеків. В Європі - це досі популярніший тип кузова легкового автомобіля. На честь цією VW навіть назвали найпопулярніший автомобільний сегмент - С-клас (Гольф-клас).

 

Rolls Royce Phantom I періоду 1925-1931 років. Британці першим створили кузов, який тепер називають "універсал".

 

АМС Eagle. Ще перед Audi із її системою повного приводу Quattro, американці створили повнопривідний легковик. Цей автомобіль став прабатьком цілого ринкового сегменту повнопривідних кросоверів. АМС випустила 200 тисяч Eagle до 1990 року

 

Ford Fairlane 500 Skyliner Hardtop. Цей автомобіль першим отримав кузов типу кабріолет. Fairlane 500 Skyliner Hardtop випустили ще 1957 року. Машина з такою конструкції даху виглядала з боку, як автомобіль з майбутнього і бентежило людей на дорозі, але зараз цей кузов досить популярний.

 

Bugatti Veyron - гіперкар компанії Bugatti офіційно представлений публіці в 2005 році. Цей автомобіль встановив рекорд максимальної швидкості для серійних автомобілів. Максималка склала 431 км/год. Також у гіперкара Bugatti Veyron неймовірна динаміка.

0-100 км/год = 2,5 сек;

0-200 км/год = 7,3 сек;

0-300 км/год = 16,7 сек;

0-400 км/годч = 55,6 сек.

 

Willys MB - американський армійський автомобіль підвищеної прохідності часів Другої світової війни. Серійне виробництво почалося в 1941 році. З цього автомобіля почалась мода на позашляховики. Самі ті, які доступні цивільним людям.

 

Lancia Stratos - автомобіль, який першим у світі створили для участі в ралі, а вже потім для звичайного ринку. Компанія випустила 400, необхідних для омологації в ралійній групі 4, у 1973 році. Випущені екземпляри не могли розпродати до 1978 року, але ралійна версія Lancia стала справжньою легендою.

 
Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 автомобілів, які випередили час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути