понеділок, 30 листопада 2015 16:25

Tesla оголосила ціну на Model X

Tesla оголосила ціну на Model X

Виробник електромобілів Tesla буде продавати новий кросовер Model X за ціною від 80 тис. доларів США. Про це повідомляє видання Avtoreliz.

Американський автовиробник електричних автомобілів Tesla повідомив, що буде продавати новий кросовер Model X за ціною від 80 000 доларів США за базову версію, що тільки на 5 тис. дорожче, ніж седан Model S. З базовим пакетом акумуляторів 70D (70 кВт-год) кросовер може проїхати до 322 км без підзарядки, а з пакетом 90D — 400 км.

Для порівняння, Tesla Model S з пакетом 70D може проїхати до 380 км. Акумуляторні батареї є найдорожчим елементом електричних автомобілів, що пояснює їхню високу вартість порівняно з автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння. Коли Tesla Model S була випущена на ринок 6 років тому вартість батареї становила $1000 за 1кВт-год, а це означає, що тільки вартість акумуляторів на Tesla Model S 90D коштувала б 90 тис. USD. Зараз ціна акумуляторів значно знизилася: до 400 $ за 1кВт-год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові з'явився ексклюзивний електроспорткар Tesla

2017 року Tesla планує випустити на ринок першу серійну модель Tesla Model 3. З урахуванням того, що вартість акумуляторних батарей падає на 14% щороку, то до моменту запуску новинки на ринок ціна може становити $295 за 1кВт-ч. Tesla каже, що Model 3 буде коштувати $35 тис., що удвічі дешевше базової Model S.

Нагадаємо, раніше компанія-розробник електромобілів нового покоління Tesla повідомила про те, що довгоочікуваний кросовер на батарейках Model X вийде у вересні.

Зараз ви читаєте новину «Tesla оголосила ціну на Model X». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути