понеділок, 19 лютого 2024 03:25

Що станеться з двигуном, якщо заливати в нього багато моторної оливи: відео

Що станеться з двигуном, якщо заливати в нього багато моторної оливи: відео
Замало оливи може бути катастрофічним для двигуна, але забагато - це так само погано. Фото: скріншот

Завжди важливо регулярно перевіряти та міняти моторну оливу.

Зрештою, це джерело життя вашого двигуна, яке відповідає за змащування складної комбінації металевих частин, які працюють разом, щоб створити всю цю потужність. Замало оливи може бути катастрофічним. Але забагато - це так само погано, пише Auto24.

Еріку з YouTube-каналу I Do Cars вдалося роздобути 3,0-літровий двигун V6 із наддувом із седана Jaguar XE 2017 року випуску, який вийшов з ладу, оскільки був сильно переповнений моторною оливою.

За даними утилізаційного центру, який продав двигун, дев'ять літрів масла вийшло з піддона, коли його злили. Максимальна ємність для цього двигуна становить лише 5,7 літрів.

Розбирання головок показує ознаки того, що щось пішло не так. Цей двигун використовувався лише 100 тисяч км, тому все виглядає відносно чисто. Але металеві лусочки в масляному фільтрі та шрами на кулачкових шийках вказують на катастрофічне пошкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому мийку автомобіля взимку потрібно проводити регулярно: експерти пояснили

Звичайно, як тільки головки від'єднаються, Ерік виявляє, що два передні поршні більше не закріплені належним чином на колінчастому валу.

Він також виявляє, що раніше вони торкалися голови - чого не повинно відбуватися за нормальної роботи. Знімаючи масляні піддони, можна виявити тонну розірваного матеріалу підшипників, включаючи кілька гігантських шматків.

Виймаючи поршні, можна побачити купу обгорілого металу в нижній частині шатунів і купу пошкоджень на стінках циліндра. Коли двигун переповнений оливою, колінчастий вал розбризкує надлишок масла в картері, перетворюючи його на піну.

Коли ця піна всмоктується в масляний насос, вона аерує масло до точки, коли воно більше не може змащувати метал. Результатом є купа тертя та тепла, які швидко вбивають двигун. І саме це тут сталося.

Основне призначення антифризу - охолоджувати двигун автомобіля. Циркулюючи по системі охолодження, рідина відбирає тепло від нагрітих деталей двигуна і віддає його повітря через радіатор.

Раніше для цього використовувалась звичайна вода. Але її основний недолік - висока температура замерзання. Заміна антифризу грає ключову роль в забезпеченні надійної роботи автомобіля, але далеко не всі змінюють його часто, а використовують роками. Gazeta.ua розповість, що буде з машиною, якщо довго не міняти антифриз.

Зараз ви читаєте новину «Що станеться з двигуном, якщо заливати в нього багато моторної оливи: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути