понеділок, 25 січня 2016 18:38

Ралійна команда Eurolamp WRT організувала тестові заїзди під Києвом
12

Фото: Кардашевський Юрій

Минулої суботи на базі ралійної команди Eurolamp WRT біля села Калинівки пройшли тренувальні заїзди. Туди запросили не тільки на автогонщиків, а й пересічних автолюбителів.

Основна мета команди Eurolamp - навчити водіїв контролювати авто на слизькій дорозі.

Організатори зробили акцент на підвищення безпеки руху за складних погодних умов. Учасники відпрацювали навички розгону і безпечного гальмування на кризі, вибір оптимальної траєкторії руху, роботу з масою автомобіля, проходження поворотів у контрольованому заносі.

Траса дуже технічна, в конфігурації дуже багато поворотів та з'язок. Про складність свідчить і те, що на ній тренується основний пілот Eurolamp WRT Валерій Горбань, який виступає у Чемпіонаті світу з ралі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині ралійні пілоти прокатали вболівальників на бойовій "вісімці"

З урахуванням специфіки навчальної їзди, траса підготовлена таким чином, щоб мінімізувати можливий збиток для автомобіля в разі помилок - відсутні грунтові бруствери, а сніжно-крижані бруствери мають мінімальну висоту.

Eurolamp WRT обмежила кількість учасників 20-ма. Серед них був й абсолютний чемпіон України з ралі Денис Сидоров та його штурман Микола Романов.

Під час навчально-тренувальних зборів, час проходження дистанції не є важливим критерієм, і тому відсічення часу не здійснюється. Акцент для учансиків зробили на точність проходження траси та удосконалення навичок керування автомобілем. На сніжному покриті випробували автомобілі з усіма типами приводів: передній, задній та повний. Останній найкомфортніше почував себе в умовах льоду та снігу.

Такі заїзди відбувались і попередніх вихідних. Про подібні події команда повідомляє у соцмережах і всі охочі можуть потренуватися на базі Eurolamp WRT.

Зараз ви читаєте новину «Ралійна команда Eurolamp WRT організувала тестові заїзди під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути