четвер, 07 квітня 2016 10:35

Porsche відреставрувало легендарний гоночний 911
7

Фото: motor.ru

Фахівці компанії Porsche відновили 911 2.5 S/T, який у 1972 році виграв у своєму класі марафон "24 години Ле-Мана".

Машину в зруйнованому стані знайшли два роки тому у американського колекціонера, повністю відновили і прикрасили в оригінальний колір, повідомляє Motor.

Всього Porsche випустила 24 екземпляри 911 2.5 S/T. Автомобіль побудовали на базі цивільного купе 911 2.4 S. Їх створили спеціально для потреб приватних гоночних команд.

Автомобіль, який нині відреставрували - в 1971 році замовив гонщик із США Майк Кейсер. В 1972 році вона виступала в чемпіонаті світу по гонках на витривалість, у тому числі на "24 годинах Ле-Мана".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Renault продемострувало свої спортивні ретро-авто

На марафоні модель 911 2.5 S/T виступала за французьку команду моториста Луї Мезнарье, екіпаж входили Кейсер, заводський пілот Porsche німець Юрген Барт і швейцарець Сільвен Гаран. Гонщики зайняли 13 місце в загальному заліку і перше місце у класі GT для машин з двигуном обсягом до трьох літрів. До "Ле-Мана" цей автомобіль виступив на гонках "12 годин Себринга", "6 години Дайтони" і "1000 кілометрів Нюрбургринга".

Публічний показ відновленої 911 2.5 S/T відбудеться на виставці Techno-Classica, яка відкрилася 6 квітня в німецькому Ессені.

Нагадаємо, вартість реставрації залежить від стану авто і може в рази перевищувати вартість машини при купівлі.

Зараз ви читаєте новину «Porsche відреставрувало легендарний гоночний 911». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути