вівторок, 22 березня 2016 10:09

Новий водневий Hyundai проїжджатиме 800 км без дозаправки

Новий водневий Hyundai проїжджатиме 800 км без дозаправки
фото: autocar.co.uk

Наступного року Hyundai випустить оновлену модель з силовою установкою на паливних елементах нового покоління.

Нинішній водневий кросовер ix35 Fuel Cell з'явився 2013 року, але вже наступного - Hyundai випустить оновлену модель. Про це повідомив PR-менеджер південнокорейської марки Робін Гейлс, передає Autocar.

Перше покоління поки розійшлося тиражем менше тисячі автомобілів. Hyundai Tucson Fuel Cell 2015-го став рекордсменом серед водневих SUV, набравши швидкість 152,2 км/год на тестах у Каліфорнії. Пікова швидкість машини складає 160 км/год. Кросовер оснащується електродвигуном 100кВт і водневим балоном. Однієї заправки вистачає для того, щоб подолати 426 км шляху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai побив рекорд швидкості серед водневих авто

Новинка за габаритними розмірами не поступатиметься Tucson. Також є інформація, що при створенні автомобіля інженери сконцентрувалися на зниженні маси, а не на підвищення ефективності силової установки. На світових ринках автомобіль складе конкуренцію Toyota Mirai. Запас ходу новинки складе понад 800 кілометрів. Максимальна швидкість автомобіля – близько 180 км на годину.

Сьогодні у США ціна на ix35 Fuel Cell становить близько $76,4 тис. Передбачається, що новий водневий автомобіль коштуватиме дешевше. Крім того, на думку Гейлса, наступного року в більшості європейських країн вже буде необхідна інфраструктура, відтак транспортні засоби, що працюють на таких паливних елементах, стануть масовішими.

Нагадаємо, корейська марка Hyundai отримала патент на транспортний засіб зі складаною конструкцією. У патенті йдеться про невеликий міський автомобіль. За задумом Hyundai, у такої машини передня і задня частини зможуть рухатись у напрямку одна одної завдяки спеціальній конструкції підлоги.

Зараз ви читаєте новину «Новий водневий Hyundai проїжджатиме 800 км без дозаправки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути