вівторок, 01 жовтня 2013 19:39

Нічні столичні парковки провинилися на 17 мільйонів гривень

Нічні столичні парковки провинилися на 17 мільйонів гривень

Прокуратура Києва виявила на нічних столичних паркувальних майданчиках порушень на 17 мільйонів гривень, про це розповів виданню " Комментарии" начальник управління прокуратури міста Києва Назар Константинов, оприлюднюючи перші результати перевірки дотримання вимог законодавства при облаштуванні паркувальних майданчиків у Києві.

За його словами, впорядковано близько 80 нічних паркувальних майданчиків з 700, на яких виявлені порушення на 17 млн. грн. За даними Константинова, основні порушення - збільшення кількості машиномісць і самовільне захоплення ділянки під парковку. За даними прокуратури, власники самовільно збільшують місткість парковок в 2-3 рази. Наприклад , у Дарницькому районі на майданчику , розрахованої на 100 машиномісць, фактично було 300.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві за парковку можна платити через мобілку

З одного такого ділянки бюджет недоотримує 20-30 тис. гривень щомісяця. Також у Деснянському районі виявлено 6 самовільно захоплених майданчиків під паркування. З кожного такої ділянки бюджет недоотримав від 90 до 123 тис. гривень на місяць. "Були заявлені позови до Господарського суду, а також з деякими суб'єктами господарювання "Київтранспарксервіс" розірвав договори. Крім того, заявлено 8 позовів на повернення самовільно захоплених земель", - сказав Константинов.

За його словами, після того, як перевірять всі нічні парковки столиці, перевірки пройдуть на денну.

Зараз ви читаєте новину «Нічні столичні парковки провинилися на 17 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути