вівторок, 10 липня 2018 14:06

Nissan визнав фальсифікацію даних

Nissan визнав фальсифікацію даних

Фальсифікації були виявлені на кількох заводах компанії. Керівництво концерну визнало факт порушень прилюдно, через що акції Nissan моментально впали на 4,5%.

Для 19-ти моделей марки перевірки проводились з порушеннями, причому на кількох заводах одночасно. Концерн Nissan офіційно визнав факт фальсифікацій данних.

Відповідну заяву було зроблено на спеціальній прес-конференції, повідомляє Reuters.

Після серії перевірок з'ясувалось, що виробник підробляв дані про шкідливі викиди транспортних засобів через те, що випущені машини не вкладалися у нормативи. Фальсифікацією займалися на п'яти японських підприємствах Nissan.

Поки що підтверджено порушення при тестуванні незначної кількості машин – усього 1117, однак, як показує сумний досвід інших автовиробників, що вже були упіймані на подібних махінаціях, це може бути лише вершиною айсберга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпопулярнішу марку авто серед українців

За данними інформагентства, спеціалісти Nissan проводили випробування автомобілів при неналежній температурі, вологості і швидкості, аби підігнати неекологічну техніку під нормативи.

Офіційне зізнання в фальсифікації даних обрушило акції Nissan більш ніж на 4,5%. Минулого року виробник вже відкликав 1,2 млн автомобілів на домашньому ринку через невідповідність внутрішнім вимогам.

Поліцейські почали вносити у систему "Рубіж" інформацію про порушників термінів перебування авто на єврономерах в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Nissan визнав фальсифікацію даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути