вівторок, 20 серпня 2013 16:33

На запах і колір - 6 способів визначити неякісний бензин

На запах і колір - 6 способів визначити неякісний бензин
Фото: autozam.ru

Кожен автомобіліст хоч раз стикався з проблемою неякісного бензину. Як правило, робота двигуна після заправки машини таким паливом різко змінюється - починаються перебої в роботі головного агрегату, пропадає потужність, а основна проблема - відмова паливної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З вересня ціни на бензин можуть підскочити

Щоб подібного не сталося, пропонуємо вам 6 способів розгледіти неякісний бензин:

1. Перша ознака неякісного палива, це його непрозорість (якісний бензин зовсім не має кольору). Виняток становить бензин А-76.

2. Самий доступний і не складний спосіб - необхідно взяти чистий листок паперу і трохи змочити його бензином. Далі слід почекати, поки рідина випарується. Якщо лист знову чистий, то з цього випливає, що і бензин теж чистий. Якщо ж залишилися жирні плями, то паливо з домішками і краще від нього відмовитися.

3. Наступну перевірку краще проводити подалі від бензобака. Дана перевірка покаже нам наявність смол. Беремо шматок скла, капаємо на нього бензином і підпалюємо. Крапля вигорає, і якщо ми бачимо білу пляму, що утворилася на нашому склі, то це показник того, що смоли практично відсутні в даному експериментальному зразку. Однак, якщо при згорянні утворилися коричневі або жовтуваті плями, це говорить про те, що вміст смол перевищує допустиму концентрацію. Краплі на склі- сигнал про наявність дизельного масла в бензині.

4. Беремо прозору пляшку, чи стакан, наливаємо бензин і розглядаємо його на світлі. Спостерігаємо жовтуватий відтінок. Потім кладемо марганцівку в ємність з рідиною. Якщо колір вийшов рожевий, то в нашому паливі міститься вода, яка теж виключає використання такого бензину.

5. Краплю бензину потрібно капнути на тильну частину руки і розтерти пальцем. Якщо в результаті цього розтирання шкіра залишилася сухою - бензин досить якісний. Якщо залишилися жирні сліди - 100% є домішки.

6. Не ризикуйте заправляти автомобіль бензином з різким запахом сірки (до складу входить сірководень), або з наявністю в паливі нафталіну.



 

Зараз ви читаєте новину «На запах і колір - 6 способів визначити неякісний бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути