понеділок, 28 травня 2012 17:19

На SIA-2012 привезли російську Lada Granta
6

Салон Lada Granta виконаний із чорного жорсткого пластика
Фото: Фото: Володимир Мукан
Lada Granta побудована на платформі Lada Kalina
Салон Lada Granta виконаний із чорного жорсткого пластика
На лицевій панелі Lada Granta масивна решітка радіатора із чорного нефарбованого пластика з хромованим молдингом в ценрі
Салон Lada Granta виконаний із чорного жорсткого пластика

Вчора на 20-му ювілейному автосалоні SIA-2012 у Києві вперше показали нову російську Lada Granta.

Машина побудована на платформі Lada Kalina, через це дизайни обох машин схожі. На лицевій панелі Lada Granta масивна решітка радіатора із чорного нефарбованого пластика з хромованим молдингом в ценрі.

Фари квадратної форми. На бампері кольору кузова внизу дві виштамповки для протитуманних фар, на капоті масивні ребра жорсткості. Люстерка машини квадратні.

Салон Lada Granta виконаний із чорного жорсткого пластика. Вся передня торпеда являє собою одну цільну деталь.

"Це новий бюджетний автомобіль, що має зайняти нішу застарілих "сімок". Він має бути надійним, тому ми й прийняли рішення зробити передню консоль цільною. Так у подальшому можна уникнути різних неприємних скрипів і нерівномірних зазорів, які з'являються у кожного автомобіля у процесі експлуатації. Вже у базовій комплектації є світлодіодний стоп-сигнал, подушка безпеки водія, кріплення дитячих крісел і бампери в кольору машини", - розповів представник "АвтоВАЗу" в Україні Андрій Коршунов.

У Lada Granta великий багажник на 460 літрів, для його збільшення можна скласти спинки заднього сидіння.

"Щось важко вони складаються, - каже киянин Олексій Мельник, пробує розкласти заднє сидіння. Біля нього стоять троє чоловіків, теж оглядають машину. Олексій сідає на водійське крісло. Двері зачиняє з третього разу. - Да, двері зачиняються, як і в "дев'ятках". А кнопки склопідіймачів - тугі, навіть у іранських машин легше натискаються".

Чоловік заглядав в бардачок, регулював сидіння під себе, дивився під козирки.

"Дивно, а чому немає люстерка на пасажирському козирку. У "Калині" ж ставили. Видно, що ця модель добряче спрощена. А привід регулювання спинки сидіння незручний. Він нічим не відрізняється від того, що в "дев'ятках" і "жигулях", - поділився враженнями Мельник.

Обладнують Lada Granta у базовій комплектації 8-клапанним 1,6-літровим двигуном на 80 кінських сил. Він розганяє машину до "сотні" за 12,5 секунд. Максимальна швидкість автомобіля 164 км/год. Вартість Lada Granta у базовій комплектації - 69,99 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «На SIA-2012 привезли російську Lada Granta». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути