четвер, 30 червня 2016 10:23

Моторно транспортне бюро назвало проблемні страхові компанії

За перший квартал цього року 51 страхова компанія отримала гарні оцінки від Моторно транспортного страхового бюро України.

У 6-ти страховиків показники погіршились. Серед них є СК "Альфа-Гарант", "Арсенал Страхування", "Брокбізнес", "Граве" та "Омега", повідомили Gazeta.ua у МТСБУ.

Бюро оновило таблицю страхових компаній з оцінками. Зеленим кольором виділяють компанії, які добре виконують свої обов'язки. У МТСБУ на сайті є розділ "світлофор", де діяльність страхової компанії оцінюють кольором світлофора. Червоний - у компанії критична ситуація і є великі заборгованості перед клієнтами. Жовтий індикатор означає, що можуть не вчасно виплатити компенсацію клієнту або ж взагалі не покриють збитків. Зелений колір вказує на те, що в страховій компанії вчасно і в повному обсязі виконують свої обов'язки.

"Нині 51 страхова компанія, яка є членом Моторно транспортного страхового бюро України, отримала зелений індикатор. Ще 6 компаній мають жовтий. Це свідчить, що існує ризик, що 6 страховиків матимуть труднощі з компенсацію збитків клієнту", - каже Володимир Шевченко, гендиректор МТСБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страховики введуть он-лайн поліси до кінця року

За показником якості врегулювання збитків: 33 страховики позначені зеленим індикатором, 21 страховик – жовтим, 3 – червоним. За показником рівень скарг від потерпілих і страхувальників: 43 страховикам присвоїли зелений індикатор, 8 – жовтий, 6 – червоний.

Минулого року у загальній оцінці жовтий індикатор мали 5 страховиків. За показником якості врегулювання збитків такий індикатор був у 16 страхових компаній. Червоний - у 4 страховиків. За показником рівня скарг від потерпілих і страхувальників – 4 страхові компанії отримали жовтий індикатор.

"Зниження показника якості врегулювання порівняно з четвертим кварталом 2015 року відбулось у СК "Альфа-Гарант", "Арсенал Страхування", "Брокбізнес", "Граве", "Омега". Покращення показника якості врегулювання відбулось у СК "Дім страхування", "Європейський страховий альянс", "Європейський страховий союз", "Інтер-поліс", - додав Шевченко.

 

Нагадаємо, сума невиконаних зобов'язань страхових компаній, що втратили ліцензію, становить близько 200 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Моторно транспортне бюро назвало проблемні страхові компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути