четвер, 07 квітня 2016 10:09

Корейські автовиробники створять понад 20 нових екомобілів

Корейські автовиробники створять понад 20 нових екомобілів
фото: vev.by

Компанії Kia та Hyundai до 2020 року створять 26 електрокарів, гібридів і водневих моделей.

Нова лінійка включатиме щонайменше 12 гібридів, 6 "розеткових" гібридних версій, 2 електромобілі та дві моделі на водневих паливних елементах, повідомляє JCNews.

Деякі з них вже є в продажу. Зокрема, гібридна версія Hyundai Sonata. Інші автомобілі з'являться ближче до кінця року. У дилерські центри протягом 2016 року надійдуть кросовер Kia Niro і три версії моделі Hyundai Ioniq: гібрид, "розетковий" гібрид і електрокар.

Незважаючи на те, що новий Ioniq представили як конкурента Prius, керівництво компанії не розраховує обійти на цьому терені японську компанію. У Hyundai вважають, що зможуть вийти на друге місце на ринку екологічно чистих автомобілів, а лідерство як і раніше залишиться за Toyota.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попереднє замовлення нової моделі Tesla 3 побило всі рекорди

Прогнози щодо світового ринку свідчать, що до 2020 року Hyundai-Kia буде продавати близько 300 тис екологічних автомобілів по всьому світу. Для порівняння, минулого року Hyundai продав 42,9 тис різних гібридів і 300 автомобілів на водневих паливних елементах.

У Kia повідомляють про реалізацію 18,7 тис гібридів і 8,4 тис електромобілів. Показники Toyota значно перевищують підсумки обох корейських компаній, разом узятих. Японський виробник продав в 2015 році 1,2 млн звичайних гібридів і "розеткових" версій.

Нагадаємо, автомобільна корпорація Nissan до першого кварталу 2017 року не має в планах початку офіційних продажів в Україні своїх електромобілів.

Зараз ви читаєте новину «Корейські автовиробники створять понад 20 нових екомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути