пʼятниця, 24 січня 2014 15:07

Китайських чиновників зобов'язали їздити виключно на вітчизняних автомобілях

Китайських чиновників зобов'язали їздити виключно на вітчизняних автомобілях

Після заклику голови КНР Сі Цзіньпіна, в якому він вимагав від слуг народу пам'ятати про честь і ощадливість, уряд заборонив місцевим чиновникам користуватися іномарками, повідомляє The Wall Street Journal. Відтепер чиновники можуть їздити тільки на вітчизняних, тобто на китайських автомобілях.

За дотриманням правил стежить Центральна комісія по контролю за дисципліною. Тільки в 2013 році за порушення до відповідальності було притягнуто 182 тис. держслужбовців. Покарання найрізноманітніші: від засудження і повернення хабарів до тюремних термінів. "Кожен чиновник і військовий повинен усвідомити: ми розкриємо всі факти корупції, у порушників немає шансів", - пообіцяв Сі Цзіньпін.

Втім, вихід у китайських чиновників все ж є. Наприклад, в КНР продаються автомобілі місцевої марки Honqi, що коштує 1,5 млн доларів. Але от тільки чи захоче місцева партноменклатура їздити на таких машинах або буде шукати нові способи обійти закон, залишається і далі під питанням.

Зараз ви читаєте новину «Китайських чиновників зобов'язали їздити виключно на вітчизняних автомобілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути